Gdje naći posao

Gdje naći posao

Ako ste u potrazi gdje naći posao napravite plan

Tržište poslova je vrlo turbulentno i iako se čini da oko vas pluta more informacija na internetu, najčešće pošaljete zamolbu na natječaj ili oglas koji vam se čini zanimljiv i ne dobijete nikakav odgovor i to vas obeshrabi. Ako ste u potrazi za gdje naći posao napravite plan, prije svega kreirajte dober životopis (CV), ne predugačak, ali navedite sve bitne stavke za zapošavljanje. Uvijek nastojte i osobno kontaktirati poslodavca kojem ste poslali svoj životopis.

Dok tražite gdje naći posao izlistat ćete more web stranica, one najzanimljivije sejvajte radi lakših budućih pretraživanja. Ako tražite preko društvenih mreža, ne zaboravite da morate biti i aktivni na tim mrežama i vidljivi potencijalnim poslodavcima. Ako ste već poslali životopis po oglasu na poslovnim web stranicama za zapošljavanje, potražite poslodavca na internetu, provjerite ima li svoju web stranicu i je li isti oglas na stranicama tvrtke, ako ga nema, možda ste poslali zamolbu na oglas koji više nije aktualan, a poslovna stranica na kojoj ste ga našli nije ažurirana.

Sajmovi poslova su dobro mjesto gdje naći posao možete

U novije vrijeme se sve češće održavaju sajmovi poslova, naročito na kraju akademske godine kad iz sustava obrazovanja izlaze generacije mladih ljudi koji su završili svoje redovno obrazovanje i upravo su u potrazi za poslom. Sajmovi poslova su dobro mjesto gdje naći posao možete, ali i povezati se s poslovnim ljudima iz sektora koji vas zanima. To su vrlo korisni društveno - poslovni kontakti, sačuvajte ih, dobro će vam doći, čak i ako ne dobijete odmah posao.

Morate znati što želite raditi i što vam nije prihvatljivo ako želite znati gdje naći posao. Uključite se u poslovnu društvenu mrežu i sami objavite oglas da tražite posao, mnogi su upravo tako našli posao. Registracija na takvim mrežama je besplatna. Opišite što znate raditi, što ste do sada radili i što tražite i koja stručna znanja posjedujete. Na društvenim mrežama morate imati dobro kreiran profil, koji svi kreiraju po devizi "budi najbolja verzija sebe", drugim riječima budi zanimljiv budućem poslodavcu.

Agencije za zapošljavanje vam mogu pomoći gdje naći posao

Neki poslodavci nemaju vremena tražiti idealne zaposlenike koje trebaju, radije to povjeravaju agencijama za zapošljavanje koje znaju svoj posao. Agencije za zapošljavanje vam mogu pomoći gdje naći posao, one vas ne zapošljavaju, ali posreduju između poslodavca i budućih uposlenika. Rasterećuju poslodavce od čitanja ogromnog broja životopisa, a i vama skraćuju put do željenog posla, ne morate poslati stotinu zamolbi za posao, agencija vas šalje budućem poslodavcu ciljano, kao idealnog kandidata upravo za ono što poslodavcu treba.

Svakodnevno češljanje oglasa za posao može biti zamorno i s mršavim rezultatima, zato su agencije za zapošljavanje dobar način gdje naći posao, jer osoblje agencije traži za vas idealan posao, jednako kao što traže idealnog zaposlnika poslodavcu koji ih angažira. Ako ne dobijete nikakav odgovor na svoju zamolbu, slobodno kontaktirajte poslodavca i pitajte kada možete očekivati povratnu informaciju, to je vaše pravo, a i stvar pristojnosti i dobre prakse. Zapamtite one koji vam ništa nisu odgovorili i ubuduće ih zaobilazite.


Tagovi: