Ferramol gdje kupiti

Zanimljivosti

Ferramol gdje kupiti

Što je ferramol?

Ferramol je ekološki prihvatljiv mamac koji se koristi za učinkovito suzbijanje puževa. Osnovna supstanca je slabo topiv željezni fosfat, koji je prirodni sastojak tla. Ova prirodna komponenta ne samo da omogućuje učinkovitu kontrolu puževa, već također djeluje u skladu s ekološkim principima. To znači da se ne šteti okolišu i da se očuvavaju prirodni ekosustavi. Jedna od važnih prednosti je što nije štetan za kućne ljubimce. To znači da ga možete primijeniti u vašem vrtu ili oko kuće bez straha da bi vaši ljubimci mogli nastradati. Ova sigurnost omogućuje vam da se brinete o svom vrtu bez briga o potencijalnim rizicima za vaše četveronožne prijatelje. Još jedna značajka je što ne trebate čekati s ubiranjem plodova jer sadrži prirodne sastojke naspram drugih proizvoda na tržištu. Također, Ferramol nije opasan za druge korisne organizme poput kišnih glista i pčela. Osim toga, ovaj proizvod ima novi mehanizam djelovanja koji osigurava da uginuli puževi nisu vidljivi na površini, što čini proces suzbijanja puževa estetski prihvatljivim. Još jedna važna prednost je njegova iznimna otpornost na kišu, što znači da će ostati učinkovit čak i nakon obilnih kiša, što ga čini pouzdanim izborom za sve vremenske uvjete.

Kako se koristi ferramol?

Ferramol je iznimno učinkovit proizvod koji se koristi za suzbijanje različitih vrsta puževa golaća i drugih štetočina. Ovaj preparat se može koristiti za zaštitu raznih biljaka, poput jagoda, raznih vrsta povrća, ukrasnog bilja, voćnjaka i druge poljoprivredne kulture. Ferramol se primjenjuje ravnomjerno rasipanjem po površini, bilo da se radi o ratarskim kulturama prije nego što se sklop zatvori, između redova kao kod rajčica, krastavaca, graha i graška, ili oko pojedinih biljaka u količini od 5 grama po metru kvadratnom. Najvažnije je primijeniti ga odmah na početku napada puževa, dok su još mali i prije nego što stignu nanijeti ozbiljnu štetu usjevima. Preporučuje se primjena predvečer kako bi se maksimizirala učinkovitost. U slučaju da je infestacija vrlo jaka, preporučuje se posipanje i susjednih gredica, gdje se puževi često povlače. Može se primjenjivati svakih 7 do 14 dana, ovisno o veličini populacije puževa, ali ne više od četiri puta tijekom jedne vegetacije iste kulture.

Gdje možete kupiti ferramol?

Ferramol se može kupiti u trgovinama s vrtlarskim proizvodima i alatima, te ujedno ga možete naručiti i preko specijaliziranih web shopova. Ovaj mamac je ne samo visoko efikasan, već i iznimno prihvatljiv za okoliš i siguran za kućne ljubimce i ježeve, čime se osigurava cjelovita zaštita usjeva. Osnovna supstanca je željezni fosfat-dihidrat. Najznačajnija prednost ovog preparata je njegova potpuna sigurnost za kućne ljubimce i ježeve. S njim možete biti sigurni da vaši ljubimci neće biti izloženi opasnostima. Ferramol dolazi u obliku valjkastih granula koje su izuzetno otporne na kišu, što osigurava da će mamac ostati učinkovit čak i tijekom obilnih kišnih padavina, što je često izazov kod drugih proizvoda za suzbijanje puževa. Preparat nudi sveobuhvatnu zaštitu od brojnih vrsta puževa golaća i drugih štetočina, te se može primjeniti na sve vrste biljaka. Doziranje je vrlo jednostavno, na metar kvadratni trebate primjeniti 5 grama proizvoda, što je otprilike što je otprilike 350 granula po kvadratnom metru.

Tagovi: