DNK analiza potvrdila da tijelo pripada Mateju Perišu

Aktualno

DNK analiza potvrdila da tijelo pripada Mateju Perišu

Matej Periš obdukcija

Jučer je policija na presici u Beogradu objavila kako će rezultati obdukcije biti poznati najkasnije danas nakon što se obavi potrebna DNK analiza. Obdukcija je završena i rezultati su pokazali kako je riječ o tijelu nestalog Mateja. Policija je danas potvrdila prvo obitelji, a zaim i medijima da je tijelo koje je izvučeno u beogradskoj četvrti zaista Matej Periš. Prema prvim dostupnim podacima za javnost, obdukcija je potvrdila da je uzrok smrti nestalog mladića bilo utapanje.

Iako su rezultati obdukcije dostupni, važno je naglasiti kako se još čekaju toksikološke analize koje će utvrditi da li je Matej Periš bio pod bilo kakvim utjecajem kada je po nagađanjima svojevoljno ušao u Savu. Podsjetimo još jednom, tijelo nestalog mladića je jučer pronađeno na desnoj strani obale Dunava, kod mjesta Ade Huje. Razlog zašto se sumnjalo da je riječ o nestalom mladiću je njegova odjeća u kojoj je zadnje viđen, i isto tako sada pronađen u Dunavu.

Matej Periš nestanak

Matej Periš je nestao na novogodišnju noć u Beogradu, i od tada je njegov slučaj nestanka zaintrigirao cijelu regiju. Kao što znamo potraga je neumorno trajala mjesecima, ali nije davala nikakve važnije rezultate. Kako je slučaj ulazio iz mjeseca u mjesec rodile su se mnoge špekulacije o tome što se zaista dogodilo te noći kada je Matej Periš navodno svojevoljno se uputio prema Savi. U istrazi je sudjelovala Srpska kao i Hrvatska policija, što je budilo nadu da će se mladić brzo pronaći i da će biti živ.

Tok istrage je prvenstveno krenuo od ispitivanja prijatelja koji su u noći kobnog nestanka bili s njime. Prijatelji su u izjavi policiji rekli kako se nestali mladić navedene noći nije ništa drugačije ponašao i kako ne mogu jednostavno vjerovati u tragediju koja se dogodila. Pet mjeseci nakon što je pokrenuta detaljna istraga ona je u jednu ruku i završena. Tijelo nesretnog mladića je pronađeno, obdukcija je napravljena. Jedino se još čekaju toksikološke analize koje će pokazati da li je mladić bio pod određenim utjecajem supstanci.

Matej Periš rekonstrukcija nestanka

Nakon nestanka njegova sina, otac Nenad je napravio sve što je u njegovoj moći ne bi li saznao pravu istinu iza sinova nestanka. Prvi dokazi su izašli na vidjelo u obliku snimaka koje pokazuju kako Matej Periš trči sam gradom usred noći. Otac je potvrdio kako je riječ o njegovom nestalom sinu na toj snimci. U snimci je vidljivo kako mladić trči u crnoj majici kratkih rukava, trapericama i tenisicama Karađorđevom ulicom i zatim ide na Savsku promenadu od kuda u 1.47 sati trči prema Beogradu na vodi.

Sljedeća snimka pokazuje kako mladić bezuspješno pokušava ući u taksi kod Brankovog mosta na raskrižju. Identitet taksista se još uvijek potvrđuje. Mladić i dalje nastavlja trčati i u 2.51 nadzorne kamere bilježe kako osoba ulazi u rijeku i kako pliva. Zadnju snimku otac Nenad je opovrgnuo, točnije rekao je kako se ne radi o njegovom sinu. Nakon snimaka nadzornih kamera nije bilo adekvatnih dokaza dok nije pronađeno tijelo. Pitanje zašto je Matej Periš ušao u vodu je i dalje misterij, odgovore se nadamo dobiti za 20-ak dana kada bi toksikološka analiza trebala biti gotova.

Važno: Slika unutar članka je samo ilustracija i ne prikazuje stvarno tijelo Mateja Periše.

Tagovi: