Dlačice ispod pazuha više ne rastu – Stari ruski recept ih zauvijek uništava

Zanimljivosti

Dlačice ispod pazuha više ne rastu - Stari ruski recept ih zauvijek uništava

Dlačice ispod pazuha i kako ih se riješiti jednom zauvijek?

Znamo kako brijanje ili depilacija pazuha i nije neka nauka, ali da radimo neke određene greške prilikom navedenih rituala, to svakako! Mnogi od nas se vraćaju na “stare načine” po pitanju mnogo stvari. Danas tako možete primijetiti kako mnogi ljudi radije koriste alternativnije načine liječenja, radije kuhaju starinske recepte, i isto tako radije koriste starije beauty tretmane.

Depiliranje je oduvijek bila stvar osobnog izbora, no smatralo se i dalje se smatra kako bi ljepši spol trebao naginjati navedenom ritualu kako bi bile ljepše i privlačnije. I dok će se većina žena složiti kako je bolji osjećaj biti bez dlačica na tijelu, druge će govoriti kako trebamo prihvatiti svoju prirodnu ljepotu. Dlačice koje zadaju najviše problema mnogim ženama su svakako dlačice ispod pazuha.

Zašto pazuh? Radi se o jednoj od najosjetljivijih zona na tijelu, i ono najgore od svega ako se uklanjanje dlaka ne uradi najbolje ostaje grozna iritacija. Da li se one mogu riješiti jednom zauvijek? Svakako. Ne, nije potreban odlazak na lasersko uklanjanje, već samo primjena jednostavnog starog Ruskog recepta. Za navedeni recept trebat će vam samo nekoliko ljuski tvrdih oraha i voda.

Zapalite potpuno suhe ljuske oraha i ostavite ih da izgore. Zatim u pepeo dodajte dovoljno vode da dobijete kremastu pastu. Pasta mora odstajati 12 sati. Nakon toga pastu možete nanijeti na pazuh ili bilo koji drugi dio tijela i ostaviti da odstoji od 30 do 60 minuta. Pastu je zatim potrebno isprati i tretman ponavljati do 3 puta dnevno.

Dlačice ispod pazuha i koja su osnovna pravila za njihovo uklanjanje?

Većinu osnovnih pravila kod uklanjanja dlačica smo svjesni, no stvar je u tome što ih se rijetko pridržavamo. Evo što je dobro znati kada se radi o gotovo svakodnevnom beauty ritualu. Osnovno pravilo je brijati se tijekom samog tuširanja. Topla voda u kombinaciji s gelom za brijanjem će omekšati vašu kožu, a precizno uklanjanje dlačica će isto tako spriječiti njihovo urastanje i razvoj iritacije.

Uvijek koristite novu britvicu ili žilet. Primjenom tupih britvica ili žileta morate napraviti jači pritisak na osjetljivu kožu, a tu se pojavljuje iritacija i oštećenje kože. Imajte na umu da prilikom brijanja morate povlačiti brijač u različitim smjerovima kako bi uspješno uklonili dlačice. Uklanjajte dlačice navečer. Koža kod pazuha je svakako nježna, što znači da je poželjno izbjegavati bilo kakve dezodoranse po završetku brijanja.

Nakon depilacije je najbolje primijeniti hidratantnu kremu ili losion. Sljedeće jutro nakon depilacije možete primijeniti blagi dezodorans. Probajte depilaciju voskom. Britvice su često broj jedan izbor mnogima koji se žele riješiti dlačica, ali ne smijemo zaboraviti na opciju voska. Vosak će izazvati manju iritaciju kože, ali kako bi on uspješno djelovao na uklanjanje dlačica one moraju biti barem 6 mm.

Dlačice ispod pazuha i koje su zdravstvene prednosti puštanja dlačica?

Sigurno ste primijetili kako se trendovi oko zadržavanja ili uklanjanja dlačica na tijelu mijenjaju. Prije današnjih modernih pogodnosti kao tuširanje, brijanje dlaka se primjenjivalo kako bi se ublažili tjelesni mirisi i razvoj raznih infekcija. Depiliranje je nekad imalo i kulturno značenje, najbolji primjer možemo pronaći kod starih Egipćana koji su obrijana tijela često povezivali s višom klasom kao i čistoćom.

Brijanje danas postavlja standarde ljepote, točnije možemo vidjeti savršeno glatke, kao i nešto dlakavije modele ili važnije osobe. Da li dlačice ispod pazuha imaju svoje prednosti? Vjerovali ili ne, znanstvenici tvrde da sve dlačice na našem tijelu imaju svoje prednosti. Nebrijanje će prvenstveno smanjiti trenje kože, nastanak osipa ili urastanje dlačica. Primjerice ako obrijete pazuh i krenete vježbati možete zaraditi trenje kože koje će uzrokovati iritaciju.

Povećavamo proizvodnju feromona, studije pokazuju kako naši prirodni miris privlači našeg potencijalnog partnera, isto prirodni miris našeg partnera nas može smiriti i opustiti. Smanjit ćemo korištenje kemije. Ovo vam možda zvuči iznenađujuće, jer sigurno si mislite kako višak dlaka uzrokuje lošiji miris. Istina je suprotna. Brijanjem dlaka ispod pazuha se nećemo spasiti od tjelesnog mirisa niti ćemo se manje znojiti.

Tagovi: