Dijeta 10 posto – recept, jelovnik, iskustva, rezultati

Keto Diet - skidaj kile bez napora

Dovedite tijelo u stanje ketoze
  • Kapsule pokreću ketozu u tijelu
  • Pretvaraju pohranjene masti u energiju
  • Gubite kilograme svaki dan
Dijeta 10 posto - recept, jelovnik, iskustva, rezultati

Dijeta 10 posto - smršavi do 10% tjelesne mase u 14-18 dana!

Možda ti 10% ne znači puno, no smršaviti 6-10 kilograma unutar 2-3 tjedna znači puno. Ne postoji dijeta koja će ti omogućiti da smršaviš 20 kilograma, a da se ne radi o mjesecima posla, no ako želiš napokon negdje krenuti, kreni s ovom dijetom! Dijeta 10 posto uključuje veliki trud i napor, no ne znači da moraš gladovati po cijele dane i apstinirati od obroka.

Uključi se u dijetu tokom bilo kojeg dana u tjednu i ponovi petodnevni jelovnik 3 puta. Svaki 6 dan napravi dan predaha koji ne znači da jedeš sve loše, već uključuješ neke jače kalorične opcije kako bi tijelo osjetilo nagle promjene u prehrani. Kada potičemo tijelo na drukčiji ritam, naš metabolizam postaje prilagodljiviji te tako također lakše gubimo kile. Dijeta 10 posto omogućit će ti da uz trud i nove navike skineš višak masnih naslaga i stvoriš neke nove navike kojih se držiš i nakon dijete. Krenimo redom:

Dijeta 10 posto - kako jesti i što jesti?

Umjesto tipičnog jelovnika zadajemo više opcija koje biraš svaki dan. Jedan dan ti se ne jede riba? Taj dan se odluči za piletinu! Nije bilo salate u dućanu da večeraš po jelovniku? Pojedi posnog sira i idi leći sasvim sit odnosno sita. Dijeta 10 posto je prilagodljiva, ali potrebno je da je se držiš punih 18 dana. Unutar 5 dana pojedi 5 doručka: 1. dva kivija 2. jogurt sa zobenom kašom 3.2-3 kuhana jaja i nemasni sir 4. grčki jogurt sa chia sjemenkama 5. grejp uz zeleni čaj. Zeleni čaj ili kava bez šećera uvijek mogu biti dodatan izbor uz doručak.

Kada je u pitanju ručak, ovo je 5 obroka koje treba pojesti u pet dana: fajita s piletinom, losos s blitvom, tortilja sa slanutkom, puretina s rižom, kvinoja sa škampima. Dijeta 10 posto može uključivati još ručkova poput salate s piletinom i maslinama ili oslića sa špinatom ili blitvom. Držanje ove dijete u tri perioda od 5 dana donosi odlične rezultate, a još bolje ukoliko u nju uključite i fizičku aktivnost pa ako to samo bilo šetanje navečer ili vožnju biciklom.

Dijeta 10 posto - što s večerom? Koja je važnost treninga?

Kada je u pitanju večera, dijeta 10 posto ponovo ima više recepata koje treba vrtjeti: 1. variva na bazi mahunarki 2. salata s tunom 3. dinstano povrće s pilećim prsima 4. tofu 5. kus-kus salata. Kada je u pitanju šesti dan, potrebno je pojesti više, no svejedno izbjegavamo sve visokokalorične namirnice: kruh, generična tjestenina, obična riža, bijeli grah, krumpir, alkohol i sve grickalice i sokove. Ono što šesti dan radimo je povećavamo unos hrane za 10-20 %. Možete ponoviti neki recept od uobičajenih 5 dana ili potražiti više recepata online. Kada ponovimo ovaj šestodnevni plan tri puta, gubimo oko 10% posto tjelesne mase.

To nećemo napraviti samo s prehranom, već je bitan dio ove dijete osmosatni san i obavezna fizička aktivnost 3-4 puta tjedno. Uz fizičku aktivnost povećavamo kalorijski deficit i rezultati su brži. Osim toga, naše tijelo je zategnutije nego kada samo pazimo što jedemo jer tada nam se koža lakše može objesiti. Dijeta 10 posto nije previše zahtjevna, no svejedno iziskuje dobru organizaciju i traži od tebe prilagodbu. Iskustva onih koji su ju probali uvijek su pozitivna, a najviše im se sviđa što mogu birati između recepata svaki dan, čineći tako dijetu zabavnijom i svakome drukčijom!


Tagovi:

Keto Diet - skidaj kile bez napora

Dovedite tijelo u stanje ketoze
  • Kapsule pokreću ketozu u tijelu
  • Pretvaraju pohranjene masti u energiju
  • Gubite kilograme svaki dan