Coca Cola na ova pitanja ne želi dati odgovore? Zašto čekaju!

Coca Cola na ova pitanja ne želi dati odgovore? Zašto čekaju!

Hrvatska je proteklih dana svjedočila iznenadnom izbijanju misterioznih slučajeva trovanja, čiji uzroci i okolnosti ostaju obavijeni velom tajne. Nakon što je u Rijeci otkriven prvi slučaj trovanja, gdje je muškarac popio Römerquelle i završio u bolnici s teškim kemijskim ozljedama jednjaka, počelo se otkrivati ​​niz novih sumnjivih slučajeva diljem zemlje.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je šest takvih slučajeva u Zagrebu i Varaždinu, od kojih je šest potvrđeno da je izravno povezano s konzumacijom Coca-Cola napitaka. Međutim, za druge slučajeve još se provode istrage i analize. Iako je dobra vijest da je svih šest pacijenata otpušteno na kućnu njegu, ostala su neodgovorena pitanja.

Nadalje, ne prestaju se pojavljivati ​​novi slučajevi, što izaziva zabrinutost i paniku u javnosti. Nedavno je u Splitu hospitaliziran muškarac nakon konzumacije mineralne vode u kafiću, a istražuje se i slučaj od 20. listopada kada je na Hitnu došao muškarac tvrdeći da je prije toga pio mineralnu vodu. Navodno je još jedan muškarac hospitaliziran u Karlovcu.

I ovaj slučaj podsjeća na incident koji se dogodio prije pola godine kada je Puljanin Stanko Laković nakon konzumiranja mineralne vode zadobio teške ozljede jednjaka. Čini se da je konzumirao i Römerquelle, no javnost je za to doznala tek nakon što je sam Laković u listopadu odlučio istupiti u medije.

Odgovor na pitanje zašto javnost nije obaviještena o ovim slučajevima i zašto su institucije šutjele tri dana ostaje nedorečen. Tek nakon što je panika među građanima eskalirala i proširila se društvenim mrežama, Coca-Cola je priznala novi slučaj trovanja u Rijeci. Kompanija Coca-Cola isprva je tvrdila da se radi o izoliranom slučaju, no brzo se pokazalo da to nije tako. Počeli su se javljati novi slučajevi u različitim gradovima diljem Hrvatske, čak i među onima koji su konzumirali Coca-Coline proizvode.

Pitanja ostaju bez odgovora, a zabrinutost raste. Je li riječ o slučajnosti, problemima u proizvodnji ili nečem trećem, ostaje za vidjeti. S obzirom na ozbiljnost situacije, javnost očekuje odgovore i transparentnost nadležnih institucija i tvrtke Coca-Cola kako bi se osigurala sigurnost potrošača.

Redakcija portala Index.hr poslala je jutros upite u kojima su pitali nadležne iz Cole sljedeća pitanja, no odgovor i dalje nisu dobili.

  1. Kada su točno saznali za slučaj čovjeka koji je u subotu hospitaliziran u Rijeci nakon konzumacije pića Römerquelle?
  2. Zašto o tome sami nisu izvijestili javnost nego su se priopćenjem oglasili tek otprilike 12 sati nakon što je priča izašla u medije?
  3. Kako objašnjavaju činjenicu da su s istom dijagnozom hospitalizirane i osobe koje su popile Römerquelle iz staklene boce u kafiću i Coca-Colu iz plastične boce iz automata u Zagrebu?
  4. Jesu li znali da je u u restoranu u Rijeci u svibnju čovjeku spržen jednjak nakon što je također popio Römerquelle?
  5. Ako jesu, koliko dugo raspolažu tom informacijom?
  6. Što su poduzeli kada su saznali za taj slučaj?

Tagovi: