pain relief

Pain Relief - biljni flaster protiv boli

Kineski recept provjeren stoljećima ima direktno djelovanje te pomaže kod:

 • Svih bolova u tjelu
 • Glavobolje
 • Vrtoglavice
 • Trnjenja ruku
 • Otežanog disanja
 • Bolova u trbuhu, vratu, leđima, grudima ...

Bolovi u želucu – uzrok i liječenje

Ljepota i zdravlje

Bolovi u želucu - uzrok i liječenje

Helicobacter pylori, bolovi u želucu i gastritis

Gastritis je vjerojatno najraširenija želučana bolest na svijetu, može biti uzrokovan stresom (reaktivno stanje), nekim namirnicama, alkoholom, pretjeranim pušenjem i refluksom, kada se želučana kiselina diže iz želuca kroz jednjak, pa sve do usta, a pečenje i bol se javljaju u gornjem dijelu trbuha, ispod prsa. Helicobacter pylori, bolovi u želucu i gastritis, ova uporna bakterija također izaziva gastritis, ali može prouzročiti i čir na želucu. Na sreću dobro se liječi trojnom terapijom pa do čira ne mora doći.

Prejedanje, masna i kalorična hrana, pržena i pohana hrana su najčešći krivci za gastritis. Bolovi u želucu mogu biti praćeni podrigivanjem, štucanjem, pečenjem i žarenjem u žličici i mnogima je to učestalo stanje jer već imaju kronični gastritis. S akutnim bolovima u želucu, pogotovo ako je prisutna nadutost, vjetrovi, opstipacija ili proljev, krv u stolici trebate hitno gastroenterologu, jer moguće je puknuo čir na želucu ili je neko drugo akutno stanje koje treba odmah liječiti ili čak operirati.

Bolovi u želucu, gastroenteritis ili želučana viroza

Znamo da su sve virusne bolesti uzrokovane prljavim rukama, zaraženim namirnicama, neispravnim rukovanjem hranom i nedovoljnom termičkom obradom hrane. Bolovi u želucu, gastroenteritis ili želučana viroza je praćena temperaturom, snažnim grčevima u trbuhu, mučninom, povraćanjem, glavoboljom, proljevom, dehidracijom i može biti zarazan za vašu okolinu, zato se izliječite prije povratka na posao, a distancirajte se od članova svog kućanstva dok se ne riješite viroze. Pijte nezaslađeni crni čaj i jedite strogo dijetnu hranu do izlječenja.

Neke crijevne bolesti poput iritabilnog crijeva se mogu reflektirati kroz bol u želucu. A sve ovisi u kojem dijelu želuca se javljaju bolovi u želucu, u gornjem desnom dijelu to može biti žučni napadaj zbog žučnih kamenaca. Bol oko pupka može ukazivati na probleme sa slijepim crijevom. Tupa bol u gornjem dijelu trbuha obično ukazuje na plinove u crijevima. Liječenje uvijek ovisi o mjestu boli, uzroku i trajanju boli i naravno o vašim prehrambenim i životnim navikama.

Bolovi u želucu i intolerancija na neke namirnice ili samo njihove sastojke

Bolesti modernog doba su razne alergije, a intolerancija na određenu hranu donekle nalikuje na alergijsku reakciju na tu hranu. Bolovi u želucu i intolerancija na neke namirnice ili samo njihove sastojke, među najpoznatijima su celijakija, intolerancija na gluten, i plinovi u probavnom sustavu zbog intolerancije na laktozu. Plinovi se javljaju tupom boli u gornjem dijelu trbuha, dok se blaga nadutost i probavne smetnje javljaju kod konzumiranja mlijeka, što znači da ne podnosite laktozu, odrecite se mlijeka ili pijte ono bez laktoze.

Intolerancija na gluten uzrokuje kronični proljev, nadutost, plinove, neželjeni i neobjašnjiv gubitak na težini, stolica je vrlo neugodno smrdljiva, mogu se pojaviti problemi s kožom, a ovo stanje često prati depresija. Bolovi u želucu zbog netolerancije na gluten nameću poseban režim prehrane, bez kruha, tjestenine i svih drugih proizvoda od pšenice. Bolesnici koji se muče s celijakijom su obično vrlo disciplinirani jer je to jedini način da izbjegnu ta bolna i neugodna stanja.

Tagovi:

pain relief

Pain Relief - biljni flaster protiv boli

Kineski recept provjeren stoljećima ima direktno djelovanje te pomaže kod:

 • Svih bolova u tjelu
 • Glavobolje
 • Vrtoglavice
 • Trnjenja ruku
 • Otežanog disanja
 • Bolova u trbuhu, vratu, leđima, grudima ...