Bic swift pbz gdje se nalazi

Bic swift pbz gdje se nalazi

Bic swift pbz su kodovi banke koje trebate znati

Bankarsko poslovanje je puno raznih kodova i svaki ima svoje značenje i svrhu u poslovanju banke i novčanim transakcijama odvijale se one u matičnoj zemlji ili inozemstvu. Bic swift pbz su kodovi banke koje trebate znati za obavljanje svojih novčanih transakcija, pri čemu je bic poslovni identifikacijski kod banke ili je pravilnije reći bankovni identifikacijski kod, ali i oznaka zemlje u kojoj je vaša banka, a swift sadrži informacije o banci, zemlji i podružnici gdje je vaš račun registriran.

Bic swift pbz sadrže sve bitne informacije da transakcije neometano stižu tamo kuda su upućene. Bic obično sadrži 8 ili 11 znakova, oznaka pbz-a je 2340009, a ovaj broj je obično i sastavni broj IBAN-a koji nepogrešivo identificira banku o kojoj se radi i za novčane transakcije unutar Europe je obično dovoljan. No, u međunarodnim transakcijama vam trebaju i i bic i swift kodovi, jer ne posluju sve banke u svijetu po swift sustavu.

Bic swift pbz neki izjednačavaju

Zanimljivo je da je swift društvo za međubankovnu telekomunikaciju u svijetu, a osnovano je kao udruga u Bruxellesu 1973 godine uz potporu 250 banaka u 15 zemalja radi preciznog praćenja novčanih transakcija u međunarodnom financijskom prometu. No, ne posluju sve banke u svijetu po dogovorenom swift sustavu pa je potreban i bic kod. Bic swift pbz neki izjednačavaju, no, bic jest pravi kod koji označava banku i zemlju njezinog sjedišta, a swift je više komunikacijski bankovni jezik.

Bic swift pbz su potrebni zajedno. Bankovni sustavi rada su vrlo složeni, pa ne čudi da im je potreban poseban i siguran jezik komuniciranja sa svim subjektima koji učestvuju u novčanim transakcijama. Swift ne služi za prijenos novca, nije potvrda o imanju tog novca, nije imovina, to je samo međubankarska razmjena informacija u međunarodnom novčanom poslovanju. Swift su zajedno uspostavile američke i evropske banke da se spriječe monopoli nad međunarodnim novčanim transferima, ta mreža je danas u vlasništvu 2 000 banaka i dalje ju nadzire belgijska središnja banka.

Bic swift pbz su slova koja nešto znače u svijetu novca

Pretvorite slova u brojeve i znat ćete značenja jer bic swift pbz su slova koja nešto znače u svijetu novca, to su kodovi identifikacije i prepoznavanja svih bitnih informacija o banci preko koje obavljate bilo koju novčanu transakciju. Swift je kod koji se ponekada naziva i swift broj koji je zapravo standardni format za identifikaciju, svojevrsni ID koji svaka banka u svijetu ima drugačiji.

Bankovni kodovi su način međubankarskog komuniciranja (IBAN, BBAN, BIC, SWIFT, SEPA, ECB, SCT, SDD, PSD, ACH, CSM, PEACH, EBA, EPC, BACS, CHAPS, FPS, C&CC, B2B, SCF, EFTA, ECBS). Bic uz ostale bakovne informacije sadrži i oznaku zemlje u kojoj je sjedište banke i kod svake transakcije se može provjeriti da li je uključen u direktorij koji ažurira swift u cilju sprječavanja krivotvorenja. Bic swift pbz štiti interese bankovne institucije, štiti svoje korisnike, njihovu imovinu i bankovno poslovanje čini sigurnim, pa onda ove kodove možemo zvati i zaštitnim kodovima.


Tagovi: