Betrion – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Betrion - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Betrion djelovanje

Betrion je mast koja sadrži u sebi mupirocin antibiotik širokog spektra i namijenjena je za primjenu lokalno na koži. Treba paziti da ova mast ne dođe u sluznicu oka ili nosa. Ne preporučuje se primjena kod djece, trudnica ili dojilja osim u iznimnim slučajevima po preporuci liječnika.

Ova se mast koristi kod kožnih bakterijskih infekcija kod svih dobnih skupina osim kod djece. Kožne infekcije mogu biti razne i uzrokovane raznim bakterijama, stoga ova mast koja ima široko antibakterijsko djelovanje pomaže kod različitih infekcija.

Bakterijske infekcije kod kojih Betrion mast pomaže su folikulitis upalni proces u korijenu dlake, impetigo koja je površinska infekcija uzrokovana streptokokima ili stafilokokima, te pomaže kod furunkuloze bolnih čvorova uzrokovanih stafilokoknim infekcijama potkožno gnojenjem u dubljim slojevima.

Ova mast se koristi i kod dermatoza kao što su ekcem ili neurodermitis, no pomaže i kod raznih oštećenja kože kao što su postoperativne rane, abrazije, ulkus cruris venske rane. Nanosi se dva do tri puta dnevno u periodu pet do deset dana, te ukoliko nakon te terapije nema poboljšanja svakako potražite pomoć specijalista.

Betrion nuspojave

Betrion mast se ne smije koristiti na većim površinama i u periodu dulje nego je propisano. S obzirom da se ova mast izdaje na liječnički recept liječnik je taj koji će prema potrebi propisati točnu upotrebu masti kako ne bi došlo do predoziranja. Dulja upotreba ove masti može uzrokovati rezistentnost gljivica i bakterija na antibiotski učinak ove masti te time zakomplicirati izlječenje. Ukoliko mast ne djeluje nakon propisane terapije antibiotike za oralnu upotrebu treba propisati liječnik.

Nuspojave se mogu pojaviti ukoliko postoji preosjetljivost na mupirocin i druge sastojke ove masti, te može doći do alergijskih reakcija. Stoga ukoliko imate alergije na neke lijekove prije upotrebe proučite sastojke Betrion masti kako ne biste izazvali alergijsku reakciju. Kao nuspojave mogu se pojaviti pečenje i bol, osip, svrbež i crvenilo.

Mast nikako ne smije doći u kontakt sa sluznicom očiju ili nosa, a zbog nedovoljnih kliničkih ispitivanja se ne preporučuje upotreba kod trudnica i dojilja. Ukoliko je liječnik propisao upotrebu ove masti na bradavicama dojke zbog infekcija bradavica, mlijeko tokom dojenja treba izdajati i ne hraniti tim mlijekom dijete. Tek nakon izlječenja bradavice dojenje se može nastaviti.

Betrion iskustva i cijena

S obzirom da se Betrion mast izdaje isključivo na recept liječnika on se može dobiti na teret HZZO bez da išta plaćate. Stoga njegova tržišna cijena nije definirana jer ljekarnici bez recepta neće izdati ovu mast.

Iskustva korisnika pokazuju da je Betrion mast izuzetno djelotvorna kod bakterijskih infekcija kože, te da mast pomaže kod raznih kožnih infekcija. Ukoliko postoje bolni otoci koji duboko ispod površine kože sadrže gnoj nipošto nemojte istiskivati gnoj jer ćete napraviti ranu i duboku infekciju. Umjesto toga koristite ovu mast per do deset dana prema uputama liječnika i gnoj će sam iscuriti jer će mast djelovati antibakterijski i uništiti bakterije. Olakšanje od boli ćete osjetiti kada gnoj iscuri van iz kože a mast će mu pomoći da što prije sazre.

Iskustva pokazuju da je također vrlo učinkovit na zarastanje i smirivanje infekcija kod postoperativnih rana i kod venskih rana gdje se infekcija stvara duboko ispod površine kože a mast upravo djeluje u tim slojevima ispod kože na infekciju koja se stvorila.

Tagovi: