Besplatna pravna pomoć

Financije

Besplatna pravna pomoć

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 05.12.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Besplatna pravna pomoć i kako ju dobiti?

Pravna pomoć omogućena svima jedan je od temelja demokratskog ustroja države. I Republika Hrvatska voli se isticati kao demokratska zemlja stoga i ovdje ljudima osiguravamo besplatnu pomoć kad su u pitanju pravni postupci i procedure. Besplatna pravna pomoć ostvaruje se direktnim odlaskom u nadležne urede, pravnička društva ili klinike ili druge institucije u istoj branši. Pravna pomoć dijeli se na primarnu i sekundarnu, a svaku od njih možete ostvariti kao hrvatski državljanin. Zakon nalaže da svaki hrvatski državljanin ima pravo na pravnu pomoć. Besplatna pravna pomoć ne zahtijeva proceduru niti ikakvu papirologiju – jednostavno direktno dođite u jednu od pravnih klinika ili pravnih institucija i zatražite besplatnu pravnu pomoć. Pomoć će biti primarna ili sekundarna ovisno o Vašem problemu. Ukoliko imate pravnička pitanja koja morate riješiti, svakako pronađite nekoga tko će Vas zastupati. U Republici Hrvatskoj to je Vaše društveno pravo. Sada definirajmo primarnu i sekundarnu pravnu pomoć koju možete dobiti.

Besplatna pravna pomoć: što je primarna, a što sekundarna pravna pomoć?

Kao što smo već rekli, besplatna pravna pomoć pruža Vam se i u primarnom i u sekundarnom obliku. Primarna pravna pomoć podrazumijeva informiranje o pravnim temama, pravni savjet i pravnu uslugu pripreme podnesaka pred javnim tijelima. Sekundarna primarna pomoć obuhvaća sve ostalo, dakle poslove odvjetnika: kompiliranje dokumentacije za rješavanje sporova, također pravni savjet i informiranje, kao i zastupanje u pravnom smislu. Besplatna pravna pomoć nije rezervirana samo za hrvatske državljanine. Djeca koja nemaju pratnju roditelja i u stranoj su zemlji također u Hrvatskoj ostvaruju pravo besplatne pomoći. Isto vrijedi i za azilante i i tražitelje azila, kao i članove njihove obitelji ukoliko borave u zemlji. Pravnu uslugu također ostvaruju stranci koji su pod privremenom zaštitom ili u postupku deportacije iz zemlje. Pravna pomoć u Hrvatskoj funkcionira baš kao i u većini zapadnih demokratski uređenih zemalja. Pravna pomoć kao prirođeno pravo je prosvjetiteljska ideja koja već 300 godina i dalje biva aktualna.

Besplatna pravna pomoć: ostvarivanje sekundarne pravne pomoći.

Kao što smo već rekli, za primarnu pravnu pomoć ne trebate obrasce niti dokumentaciju, već ju možete dobiti samim pojavljivanjem u pravnu ustanovu. Besplatna pravna pomoć kao sekundarna ostvaruje se tek uz pisani zahtjev. Da biste preuzeli potreban formular za ostvarivanje sekundarne pravne pomoći, idite na stranice hrvatskog sudstva i potražite obrasce pod “dokumenti”. U obrazac upišite svoje osobne podatke, zaokružite opcije kod upisivanja razloga za zatraživanje pravne pomoći te isto tako morate imati pismenu potvrdu u kojoj se navodi da se članovi Vašeg kućanstva slažu da se odradi uvid u cjelokupnu imovinu i primanja u kućanstvu. Besplatna pravna pomoć, kad je u pitanju sekundarna, može se ostvariti tek nakon što nadležna institucija odobri Vaš zahtjev. Tada imate pravo na odvjetnika, a dalje s njim raspravljate o pravničkim problemima koje imate. Ostvarite svoja prava u punom smislu – informiranost je glavni razlog zašto ljudi ne ostvaruju svoja prava stoga se uvijek dobro informirajte, što god tražili!

Tagovi: