Astax – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Astax - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Astax – akcija

Astax tablete sadrže djelatnu tvar simvastatin koja se koristi za snižavanje razine kolesterola i triglicerida u krvi. Kolesterol je jedna od masnih tvari koje se nalaze u krvotoku. Razine kolesterola u krvi rezultat su prehrane i proizvodnje u jetri. Ljudi s visokim kolesterolom imaju ga previše zbog prehrane bogate masnoćama ili zato što njihova jetra proizvodi više kolesterola nego što je potrebno. Trigliceridi su još jedna vrsta masti u krvi koja može dovesti do povećanog rizika od kardiovaskularne bolesti. LDL kolesterol, ili loš kolesterol, može se nakupiti na stijenkama arterija, uzrokujući stvaranje plakova koji mogu dovesti do sužavanja arterija. Ovo suženje može smanjiti protok krvi do vitalnih organa kao što su srce i mozak, što dovodi do srčanog ili moždanog udara. Astax se koristi za snižavanje kolesterola u osoba koje imaju: visoku razinu kolesterola u krvi ili masnoće u krvi, nasljednu bolest koja povećava kolesterol u krvi, koronarnu bolest srca ili imate visok rizik od koronarne bolesti srca. Način primjene: tableta se uzima jednom dnevno, neovisno o obroku. Vaš liječnik će odrediti odgovarajuću dozu ovisno o vašem stanju.

Astax – nuspojave

Kao i svi drugi lijekovi, astax može izazvati nuspojave, iako se one neće javiti kod svih. Nuspojave koje se mogu javiti u najviše 1 od 10 osoba: bol u mišićima, povećanje jetrenih krvnih pretraga. Manje uobičajene nuspojave mogu se javiti u do 1 na 100 osoba: vrtoglavica, glavobolja, gubitak težine, osip, svrbež, povišena mokraćna kiselina u krvi, bjelančevine u mokraći, bol u želucu, proljev, suha usta, žgaravica, bol u rukama i nogama, oticanje ruku i stopala, gubitak pamćenja, smetenost, poremećaj sna. U vrlo rijetkim slučajevima mogu biti prisutni problemi s mišićima. Ako osjetite bilo koju nuspojavu, uključujući moguće nuspojave koje nisu navedene u uputama, odmah se obratite svom liječniku. Za neočekivanu bol u mišićima, povećanu osjetljivost i pretjerano oticanje, odmah potražite liječničku pomoć. Nemojte uzimati Astax ako ste alergični ili preosjetljivi na simvastatin ili neki od njegovih sastojaka, imate problema s jetrom, trudni ste ili dojite. Potreban je dodatan oprez u bolesnika s povećanim rizikom od teškog oštećenja mišićnog tkiva. To se odnosi na osobe starije od 65 godina, osobe s oštećenom funkcijom bubrega, s nasljednim bolestima mišića i ovisnike o alkoholu.

Astax – cijena, iskustvo

Kako bi se smanjio rizik od srčanog udara potrebno je čimbenike rizika držati pod kontrolom. U tu svrhu, kada pacijent ima tegobe, preporučuje se terapija lijekovima i promjena načina života. Astax je trenutno jedan od najčešće korištenih lijekova za liječenje povišenog kolesterola. Pomaže u zaustavljanju nakupljanja plaka u krvnim žilama i može spriječiti pogoršanje postojećeg plaka. Njegovi su učinci vrlo snažni. Aktivna tvar ovog lijeka, simvastatin, smanjuje rizik od komplikacija kardiovaskularnih bolesti. Promjene u razini kolesterola pokazat će koliko vam terapija pomaže. Budite oprezni ako prestanete uzimati astax, učinak protiv plaka će nestati. Stoga nemojte samostalno mijenjati dozu ili prestati uzimati lijek. Uvijek obavijestite svog liječnika o svim lijekovima koje ste nedavno uzeli, uključujući vitamine, prirodne dodatke prehrani i lijekove bez recepta. Slijedite savjete stručnjaka i doziranje koje odgovara trajanju Vašeg liječenja. Čuvajte lijek na temperaturi od 25 stupnjeva Celzijusa. Cijena ovisi o ljekarni u kojoj se lijek može kupiti.

Tagovi: