Andol 100 – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Andol 100 - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Andol 100 kod bolesti srca i krvožilnog sustava

Bolesti vezane uz srce i općenito krvožilni sustav vodeći su uzrok smrti ne samo u svijetu, već i u Hrvatskoj. Ishemijska bolest srca najčešći je problem tog sustava te ga karakterizira smanjeni protok krvi kroz srčane krvne žile, čemu najčešće pogoduje ateroskleroza, što tada rezultira smanjenom opskrbom srca kisikom i hranjivim tvarima, zbog čega dolazi do oštećenja srčanog mišića i njegove funkcije. Ishemijska bolest srca dijeli se na tri bolesti, a to su angina pektoris, nestabilna angina i infarkt miokarda. To su ozbiljna stanja koja je potrebno držati pod kontrolom jer na žalost mogu završiti sa smrtnim ishodom ukoliko se ne kontroliraju i ne liječe. Andol 100 jedan je od najpoznatijih lijekova, ako ne i najpoznatiji lijek koji se koristi kada su u pitanju bolesti srca i krvožilnog sustava. Andol 100 sadrži acetilsalicilnu kiselinu kao glavni djelotvorni sastojak koja se koristi kao inhibitor nakupljanja trombocita, čime se sprječava zgrušavanje krvi zbog čega je manja šansa da dođe do pojave ugrušaka i zaštopavanja krvnih žila.

Andol 100 ima moguće nuspojave

Sam andol kao takav postoji već dugi niz godina, točnije, postoji od 1987. godine, no kroz vrijeme je doživio neke promjene pa je tako s vremenom nastao i andol 100, koji se danas nalazi gotovo u svakom domu. Andol 100 koristi se za sprječavanje i liječenje bolesti u kojima se javlja povećano nakupljanje trombocita kao što su ranije navedeni infarkt miokard, angina pektoris i drugi. Najčešće se prepisuje doza od jedne tablete dnevno te se koristi kroz dulje vrijeme kao terapija. No iako lijek postoji dugo vremena ne tržištu, to ne znači da nema mogućih nuspojava. Tako su najčešće nuspojave vezane uz probavni sustav pa se tako kod nekih ljudi, iako u rijetkim slučajevima, javljaju mučnina, povraćanje i proljev te se ponekad zna pojaviti krvarenje iz probavnog sustava. Osim toga, u nekim slučajevima se znaju pojaviti i kožne reakcije poput osipa, urtikarije i svrbeža popraćenih općom osjetljivosti površine kože. U iznimno rijetkim slučajevima zabilježena je i anemija.

Andol 100 lako se nabavlja

Andol 100 je moguće vrlo lako nabaviti u svakoj ljekarni, te za razliku od nekih drugih lijekova sličnog djelovanja, za njega nije potreban recept. Cijena samih tableta varira ovisno o tome koja je ljekarna u pitanju. Kako se ne radi o lijeku koji se izdaje preko recepta, posjedovanje osnovnog zdravstvenog osiguranja ili dopunskog zdravstvenog osiguranja neće činiti razliku prilikom kupovine lijeka. Andol 100 postoji na tržištu preko stoljeća te je kroz to vrijeme postao sastavni dio terapije mnogobrojnih bolesnika. O samom djelovanju lijeka moguće je saznati mnogo toga kako na internetu i raznim forumima, tako i među korisnicima jer gotovo da nema osobe koja ne poznaje bar nekog tko uzima taj lijek kao terapiju. Sam lijek zasigurno ne bi opstao toliko dugo na tržištu da nije izrazito djelotvoran, a njegova laka dostupnost također je jedan od razloga zašto za tim lijekom posežu kako liječnici, tako i svi oni koji imaju problema sa srcem i krvnim žilama.

Tagovi: