Aerius sirup i tablete – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Aerius sirup i tablete - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Aerius i za što se koristi?

Aerius je lijek koji se koristi u borbi protiv alergija i koji ne izaziva pospanost. Navedeni lijek pomaže u kontroli alergijskih reakcija kod osobe i njezinih simptoma. Lijek dolazi u obliku sirupa te tableta, i obje vrste lijeka ublažavaju sve simptome alergijskog rinitisa, točnije upalu nosnih puteva koja je uzrokovana alergijom. Kako prepoznati znakove alergije? Mnogi ljudi osjete simptome poput curenja nosa, svrbeža nosa, kihanja, crvenilo očiju i suzne oči. Aerius lijek se koristi za ublažavanje navedenih simptoma, i isto tako pomaže u ublažavanju simptoma koji su povezani s urtikarijom.

Navedeni lijek se također koristi za promjene na koži koje se događaju uslijed alergijske reakcije. Navedeni lijek ublažava simptome alergije kroz cijeli dan nakon što ste ga uzeli, što omogućuje normalno funkcioniranje kroz dan bez iritantnih simptoma alergijske reakcije. Navedeni lijek se ne smije uzimati ako je osoba osjetljiva na desloratadin ili na bilo koji drugi sastojak u lijeku. Tablete su namijenjene za odrasle i adolescente, dok je sprej namijenjen za sve uzraste. Ne smiju se uzimati na vlastitu ruku bez savjetovanja s liječnikom.

Kako Aerius djeluje i koje su njegove nuspojave?

Samo djelovanje lijeka je simptomatsko jer se fokusira na uklanjanje simptoma koji dovode do alergijske reakcije. Njegovim uzimanjem uklanjamo upalu nosnih puteva, curenje i svrbež nosa, kihanje, crvenilo i suzenje očiju. Da li Aerius ima nuspojava? Odgovor je da, nuspojave su moguće. Umor, suhoća ustiju i glavobolja spadaju pod najčešće zabilježene simptome. Isto tako moguće su i alergijske reakcije u obliku otežanog disanja, svrbež i otok. Ostali teži simptomi mogu biti bol u trbuhu, ubrzani rad srca, mučnina i povraćanje, proljev, osjećaj pospanosti, nesanica, bolovi u mišićima.

Pošto se navedeni lijek dobiva na liječnički recept, iskustva pacijenata su uglavnom pozitivna. Aerius danas pripada među nabolje antihistaminske lijekove na tržištu. Kako se uzima navedeni lijek? Ako je riječ o tabletama one se uzimaju jedanput dnevno uz čašu vode na prazan želudac ili uz obrok. Sirup se uzima ovisno o tome da li je u pitanju dijete ili odrasla osoba, najmanja doza je 2.5 ml, dok je najveća 10 ml. Vaš liječnik će odrediti kolike doze lijeka morate uzimati sukladno vašoj alergiji.

Gdje kupiti Aerius i po kojoj cijeni?

Navedeni lijek se dobiva na liječnički recept. Gdje kupiti Aerius? Nakon što ste dobili liječnički recept, lijek kupujete u ljekarni. Sama cijena tableta od 10 komada u pakiranju je 24,96 kuna, dok je za veće pakiranje od 30 tableta cijena 36,75 kuna. Aerius sprej se također dobiva na recept i kupuje u ljekarni po cijeni od 28,35 kuna za 60 ml i 56,28 kuna za 120 ml. Tablete dolaze u dva različita pakiranja, a sve tablete su pakirane pojedinačno u blistere. Sprej dolazi u staklenoj bočici koja je pakirana u kutiju proizvođača.

Uz oba proizvoda dolaze uputstva o lijeku kojeg je preporučljivo pročitati prije uzimanja i sačuvati ga uz lijek. Iako se doze propisuju sa strane liječnika ovisno o težini alergijske reakcije, i bitno ih je slijediti. Uputstva je uvijek dobro imati kako bi pročitali ako vas zanima nešto o lijeku. Ako vam se pojave određeni simptomi poželjno je prestati za uzimanjem lijeka i kontaktirati svojeg liječnika. Za bilo kakve informacije vezane za lijek možete se isto tako obratiti svojem najbližem ljekarniku koji će vam rado objasniti sve što vas muči.

Tagovi: