Minival na tanku kosu

Minival na tanku kosu

Minival na tanku kosu

Svatko od nas voli napraviti malu promjenu u svom životu, bilo da se to radilo o većim stvarima kao što je promjena radnog mjesta i mjesto stanovanja do malo manjih stvari kao što je promjena stila i frizure koje nosite. Žene i muškarci vole ponekad malo eksperimentirati sa svojim vanjskim izgledom, bez obzira na to koliko godina imaju i slično. Svakome od nas dobro dođe malo promjena, ponekad to može biti osvježavajuće primjerice kada dođe proljeće i osjećate se preporođeno, ili nakon nekog teškog perioda poput prekida želite se malo počastiti odlaskom do frizera.

Žene itekako vole eksperimentirati s kosom, no nemamo svi dugu i gustu kosu. Neke od njih se pitaju mogu li napraviti minival na tanku kosu i koje su im opcije prilikom donošenja odluke. Tu ćemo vam mi pomoći i reći je li moguće napraviti minival na tanku kosu te kako izgleda cijeli proces za minival kod frizera!

Kako napraviti minival na tanku kosu

Minival kada se pojavio 80-ih godina je bio apsolutni hit i sve su žene htjele takvu frizuru. Sada se ponovno vratio u modu i žene opet žele imati ovu trajnu frizuru. No, uvijek je bitno prije donošenja ove odluke pogledati kakva je vaša kosa u trenutnom stanju i da li može podnijeti ovaj tretman i zadržati rezultate dugo. Dok se neke pitaju mogu li napraviti minival na već obojenoj kosi, dok se druge pitaju mogu li napraviti minival na tanku kosu. Tu ćemo vam mi pomoći i reći koje su vaše opcije sukladno stanju vaše kose sada.

Ukoliko je vaša kosa već tretirana s bojom ili često peglate ili kovrčate kosu, bolje je pričekati nekoliko mjeseci ili pak ošišati dijelove koje su najviše poprimile oštećenja kako vam kosa ne bi bila posve uništena. Ovo se najviše preporučuje za one koje su bojale kosu u plavo. U sljedećem dijelu ćemo više reći o tome može li se raditi minival na tanku kosu.

Savjeti za minival na tanku kosu

Mnoge žene misle da se ne može napraviti minival na tanku kosu ili kratku, jer misle da je to samo izvedivo za one koje imaju gustu i dugu kosu. No, zapravo dužina i gustoća kose nema veze toliko za minival koliko ima sama kvaliteta kosa. Bitno je da kada se odlučujete za minival da provjerite kakva je vaša kosa trenutno.

Najbolji rezultati minivala mogu biti na kosi koja nije suha niti oštećena. Ali zato minival možete napraviti i na kratkoj i dugoj kosi. Isto kao što se može napraviti minival na tanku kosu i gustu. Nakon što ste napravili minival, bitno je da pričekate 2 do 3 dana nakon tretmana da operete kosu. Koristite uz šampon i regenerator kao i masku za kosu, te ulje. Ujedno, prebacite se na proizvode koji su namijenjeni za kovrčavu kosu. I za kraj, nemojte koristiti toplinske alate za oblikovanje i sušenje, te pokušajte se ne kupati u bazenu u kojemu se nalazi klorinira voda jer to može biti itekako štetno za kosu.


Tagovi: