Kako voljeti sebe

Kako voljeti sebe

Zašto je važno naučiti kako voljeti sebe?

Sigurno znate za onu ako ne volimo sami sebe ne možemo voljeti niti druge oko nas. Ljubav prema samima sebi je jedan od najvažnijih stvari u životu. Općenito, veza koju imamo sami sa sobom je najvažnija veza u našem životu. Mnogi će ući i izaći iz našeg života, no mi ćemo svaku sekundu do kraja našeg života provesti sami sa sobom, upravo zato je bitno naučiti kako voljeti sebe i primjenjivati to u praksi.

I dok mnogi misle da voljeti sebe znači biti sebičan i samo sebe stavljati na prvo mjesto, ovo je pogrešno. Sebičnost je kada mislimo samo na svoju dobrobit, a voljeti sebe znači misliti na svoju i dobrobit drugih ljudi oko nas. Kada naučimo kako voljeti sebe tada možemo zapravo vidjeti bolju sliku svijeta oko sebe. Ljubav prema samima sebi možemo opisati kao određenu brigu prema nama samima.

Kako opisati ljubav prema samima sebi? Ovisno od osobe do osobe, često su hobiji koji nas zapravo opuštaju, stvari koje nam bude ugodu. Nekima će oblik samoljubavi biti duga šetnja u prirodi ili planinarenje, nekima čitanje knjige i ispijanje vina, nekima topla kupka i sat više spavanja. Kako bi naučili voljeti sami sebe bitno je da se poznajemo kao osoba.

Naučite kako voljeti sebe uz par jednostavnih trikova!

Postoje određene navike koje možemo prakticirati svakoga dana i koje nam mogu poboljšati kvalitetu odnosa sami s sobom. Kako voljeti sebe? Prvo je važno da budete prisutni. Pitajte sami sebe kako ste, da li ste zadovoljni u životu, što vas smeta, i što možete učiniti kako bi si poboljšali život? Prvi korak za sreću i ljubav je taj da budete svjesni svojih misli i svojim akcija. Isto tako je bitno da kažete NE u određenim situacijama koje vam ne odgovaraju.

Zauzeti se za sebe je mnogima teška stvar, no ponekad je neophodno odbiti određene situacije ili ljude. Vaše vrijeme je vrijedno, i bitno je da ga trošite na ono što vas ispunjava. Gradite značajne odnose, pod ovime mislimo da ne gubite vrijeme na osobe od kojih nemate koristi. Okružite se s ljudima koji bude ono najbolje u vama, s ljudima koji vas inspiriraju i guraju naprijed.

Osobe koje vas okružuju imaju veliki utjecaj na vaš život, zato je bitno da gledate da je taj utjecaj uvijek pozitivan. Stvorite naviku zahvalnosti, svaki dan se zahvalite na stvarima koje su vam bitne u vašem životu. Proces kako voljeti sebe će tražiti od vas da naučite uživati u malim stvarima. Uživajte u mirisu kiše, maženju i šetnji s kućnim ljubimcem, najdražoj pjesmi na radiju, itd. Život je jednostavno satkan od puno predivnih trenutaka koji nas mogu naučiti mnogo toga.

Kako voljeti sebe svakodnevno?

Naveli smo par malenih trikova koji su pomogli mnogima kako da pronađu ljubav prema samima sebi. Kako voljeti sebe svakodnevno? Često u mislima kako zadovoljiti druge oko sebe zaboravimo upravo na nas same. Stanite na trenutak i odvojite vrijeme za sebe. Isto tako kako je bitno voditi mentalnu brigu o sebi, bitno je voditi i fizičku brigu o sebi.

Krenite vježbat, bolje jesti, prestanite konzumirati namirnice koje vam škode. Opustite svoje tijelo pomoću dobrog rastezanja, joge, duge kupke, masaže. Važno je činiti dobro za svoje tijelo jer ipak vas ono nosi kroz cijeli vaš život. Kako voljeti sebe je proces koji može krenuti već danas. Nemojte čekati i nadati se da će se sve u životu posložiti i da se onda krenete voljeti. Zašto? Svoj život ćete prije posložiti i dovesti u red ako na tom putu volite sami sebe.

Morate imati na umu da nije bitno da li ste sami, da li imate par kilograma viška, da li živite kao podstanar ili nemate dobar posao, ako volite sami sebe vaša samouvjerenost će vam otvoriti brojna vrata u životu. Navedenu samouvjerenost će primijetiti mnogi oko vas i to će rezultirati kvalitetnijim i ispunjenijim odnosima koji će vam svakako poboljšati život.


Tagovi: