Omnic – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Omnic - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Omnic - primjena i djelovanje

Omnic je lijek koji se koristi u liječenju problema s prostatom kod muškaraca. Aktivni sastojak u ovim kapsulama je tamsulozin, koji pripada klasi lijekova nazvanoj alfa-blokatori. BPH odnosno benigna hiperplazija prostate je uobičajena bolest kod muškaraca u dobi od 50 godina nadalje. Kod ovog stanju, prostata se povećava, što može uzrokovati probleme s mokrenjem, kao što su učestalo mokrenje, osjećaj nepotpunog pražnjenja mjehura, nagon na mokrenje noću, oslabljeni protok mokraće, te ponekad čak i inkontinenciju. Tamsulozin djeluje opuštajući glatke mišiće u prostati i vratu mokraćnog mjehura, što poboljšava protok mokraće i smanjuje simptome BPH-a. Alfa-blokatori djeluju tako što blokiraju receptore alfa-adrenergičkih receptora u mišićima prostate i vrata mokraćnog mjehura. To smanjuje tonus mišića i poboljšava protok mokraće. Važno je da se pacijenti pridržavaju uputa liječnika i redovito uzimaju Omnic kapsule kako bi se postigao najbolji terapijski učinak i smanjili simptomi BPH-a. Ujedno je bitno ne preskakati doze kao niti mijenjati dozu bez prethodnog savjetovanja s liječnikom.

Omnic - upute i nuspojave

Omnic kapsule treba uzimati prema uputama liječnika. Obično se uzimaju jednom dnevno, u isto vrijeme svaki dan, uz obrok. Kapsule se uzimaju oralno uz čašu vode. Liječnik može prilagoditi dozu ovisno o težini simptoma i zdravstvenom stanju pacijenta. Važno je uzimati lijek redovito i ne prekidati terapiju bez savjetovanja s liječnikom. Moguće nuspojave su glavobolja, vrtoglavica, umor, mučnina, suhoća usta, problemi sa spavanjem, problemi s ejakulacijom, problemi s vidom i bolest sinusa. U rijetkim slučajevima, mogu se pojaviti ozbiljne nuspojave poput teškog svraba, osipa, teškog disanja, oticanja lica, usana, jezika ili grla, krvarenja iz nosa ili usta, te bolova u prsima. U slučaju takvih nuspojava, potrebno je odmah potražiti medicinsku pomoć. Prije nego što krenete s terapijom, veoma je bitno napomenuti svojem liječniku koje sve lijekove i dodatke prehrani uzimate. Također, pacijenti trebaju izbjegavati alkohol i vožnju ili upravljanje strojevima dok uzimaju Omnic kapsule, jer tamsulozin može uzrokovati pospanost, vrtoglavicu ili nesvjestice.

Omnic - cijena i iskustva

Lijek se izdaje na liječnički recept te se može jedino kupiti u ljekarni. Cijena Omnic kapsula je prihvatljiva, te se cijena lijeka kreće jednako u svim ljekarnama. Također, ako ste osigurani, onda Vam može dopunsko osiguranje pokriti cijeli iznos lijeka. Iskustva drugih muškaraca koji su isprobali ovaj lijek su veoma pozitivna te su mnogi iskusili značajno olakšanje simptoma i povlačenje problema. Lijek se treba čuvati u njegovom originalnom pakiranju, te držati van dohvata i pogleda od male djece. Kapsule se ne smiju koristiti nakon isteka roka trajanja. Datum roka trajanja Vam je navedeno na samom pakiranju lijeka, te se on odnosi na zadnji u mjesecu. Lijek se treba držati na suhom i tamnom mjestu podalje od vlage i sunca. Omnic tablete se mogu kupiti u pakiranju od 30 tableta u kutiji. Tablete su narančasto maslinasto zelene boje, te na jednoj strani imaju oznaku0,4, dok na drugoj strani imaju oznaku 701.


Tagovi: