Nolpaza tablete (20,40 mg) – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Nolpaza tablete (20,40 mg) - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Nolpaza tablete (20, 40 mg) za što se koriste

Nolpaza tablete smanjuju količinu kiseline koja se stvara u našem želucu, te tako služe za liječenje bolesti želuca i crijeva uzrokovanih kiselinom, za sprječavanje pojave čireva (ulkusa) na dvanaesniku i želucu. Nolpaza tablete od 20 mg služe kao pomoć za odrasle i adolescente u dobi od 12 godina i stariji kod liječenja blage refluksne bolesti sa simptomima kao što su žgaravica, povrat kiseline, bolno gutanje, kod prevencije i dugotrajnog liječenja relapsa i refluksnog ezofagitisa, i kod prevencije gastroduodenalnog ulkusa prema dijagnozi te uputi liječnika.

Ove tablete sprječavaju pojavu ulkusa (vrijedova) na dvanaesniku i želucu uzrokovanih dugotrajnim uzimanjem nesteroidnih protuupalnih lijekova. Tablete od 40 mg namijenjene su uzimanju odraslih i adolescenata u dobi od 12 godina i stariji kod liječenja refluksnog ezofagitisa, upale jednjaka popraćene povratom želučane kiseline, kod odraslih koji imaju infekciju bakterijom Helicobacter pylori s čirevima na dvanaesniku i želucu u kombinaciji s dva antibiotika prema strogoj uputi i kontroli liječnika specijaliste. Također kod liječenja ulkusa u želucu i početnom dijelu tankog crijeva te za liječenje Zollinger-Ellisonova sindroma.

Nolpaza tablete, nuspojave

Nolpaza tablete izdaju se na liječnički recept, možemo ih podići u ljekarni. Nolpaza tablete koriste se za liječenje žgaravice, vraćanje kiseline iz želuca u usta, boli pri gutanju, kod upale jednjaka zbog povrata želučanog sadržaja, kod sprječavanja pojave čireva na dvanaesniku i želucu kod bolesnika koji neprekidno uzimaju nesteroidne protuupalne lijekove (NSAIL), kod liječenja bakterije Helicobacter pylori te liječenja čireva na želucu i dvanaesniku, pri liječenju Zollinger-Ellisonovog sindroma i sličnih bolesti sa problemima u vezi proizvodnje previše želučane kiseline.

Preporučene doze ovog lijeka uzimaju se također prema uputama liječnika odnosno uputi o lijeku, osobito oprezno s obzirom na interakcije s drugim lijekovima ili drugim oblicima interakcija. Liječnik će Vas savjetovati i o tome koliko dugo je potrebno uzimati lijek da bi se postigao željeni učinak u liječenju određenog bolesnog stanja. Kod posjeta liječniku dobro je napomenuti ako ste alergični, možda na neki sastojak ovog lijeka ili na neke druge lijekove.

Nolpaza tablete, cijena i iskustva

Nolpaza tablete smiju se uzimati samo prema utvrđenoj dijagnozi i preporuci liječnika te koristeći uputu o lijeku. Ovaj lijek nije preporučljivo da uzimaju djeca mlađa od 12 godina. Ukoliko bolesnik uzima neke druge lijekove, prije uzimanja lijeka potrebno je o tome obavijestiti svog liječnika ili ljekarnika. Također trudnice i dojilje potrebno je da se obrate svom liječniku ili ljekarniku za savjet prije eventualnog uzimanja ovog lijeka. Oprez je potreban i kod upravljanja vozilima i strojevima radi nuspojava koje lijek može izazvati a koje se mogu pročitati u uputi o lijeku priloženoj u pakiranju tableta.

O iskustvima uzimanja navedenog lijeka može se pročitati na internet forumima, internet stranicama o zdravlju ili bolestima koje se liječe ovim lijekom, međutim prije početka uzimanja tableta kao i kod prestanka uzimanja potrebno je posavjetovati se sa liječnikom ili ljekarnikom. Cijene za nolpaza tablete možete saznati u ljekarnama ili na internet stranicama farmaceutskih tvrtki ili online ljekarnama.


Tagovi: