Znakovi smaka svijeta

Znakovi smaka svijeta

Današnji popularni znakovi smaka svijeta

Apokalipsa, smak svijeta, kraj našeg vremena, svi ovi nazivi se koriste kako bi se označio kraj svijeta kakvog poznajemo danas. Smak svijeta je danas jedna od najpopularnijih tema, kako u svijetu filma ili knjige, tako i u svijetu internet pretraživanja. Svako malo smo svjedoci raznim prirodnim katastrofama koje mnogi opisuju kao znakovi smaka svijeta.

I dok jedni vjeruju kako su određene prirodne katastrofe diljem svijeta naznake da je naš kraj blizu, vjernici tvrde kako se znakovi smaka svijeta nalaze u raznim proročanstvima raznih religija diljem svijeta. Najpoznatije takvo proročanstvo je bilo kada je smak svijeta najavljen sa strane drevnih Maya koje su svoj kalendar završile s datumom 12.12.2012 godine.

Danas osim prirodnih katastrofa i mnogih religijskih teorija, našem svijetu također prijeti i opasnost od raznih asteroida koji su sposobni uništiti našu Zemlju. Najnovija istraživanja navode kako bi se 2026 godine veliki asteroid trebao sudariti s našom Zemljom i uništiti cijeli život na njoj. Znanstvenici tvrde kako razvijaju oružje koje će nas u budućnosti spasiti svake sumnje da nam asteroidi mogu išta napraviti.

Znakovi smaka svijeta prema religijama

I dok svatko ima neki svoj opis kada pričamo o smaku svijeta, najpoznatije religije našeg svijeta itekako detaljno opisuju kako znakovi smaka svijeta izgledaju. Najvjerniji opis kraja svijeta se svakako nalazi u najrasprostranjenijoj religiji danas, islama. Islam tako opisuje kako se kraj svijeta neće dogoditi odjednom, već će se on odvijati kroz dulji vremenski period.

Prema islamskoj predaji svijet će postati ratno polje u kojemu će se muslimani protjerivati, u tom trenutku doći će "onaj kojeg se čeka" i ujedinit će svu braću i sestre. Navode kako će svijet nestati s potresom i požarom 2129 godine. S druge strane, Budizam kao jedna od najpopularnijih religija danas nas uči drugu priču vezanu za smak svijeta.

Buda je tijekom svog života učio svoje sljedbenike o brojnim mudrostima, no isto tako je naveo koji su to znakovi smaka svijeta koji nas čekaju. Buda priča priču o 7 sunca, navodi kako će prvo sunce za koje znamo uništiti sve biljke, drugo sunce će ga pratiti i uništiti sve životinje i ostali život. Treće, četvrto i peto sunce će svojom snagom isušiti sva jezera, rijeke i oceane. Šesto sunce će uzrokovati vulkansko uništenje, dok će posljednje sedmo sunce rasprsnuti Zemlju i ostaviti ju da gori u plamenu.

Kraj svijeta prema Bibliji navodi kako će svijet progutati plamen, svi elementi od koje je sačinjena zemlja i svemir će se rastopiti u ognju i zatim će Bog stvoriti opet novo nebo i novu zemlju koja će biti neuništiva. U Bibliji postoje brojne teorije koje navode kraj svijeta i kako će se on dogoditi, no mnogi vjeruju upravo u navedenu teoriju u kojoj će plamen progutati sve.

Što će dokrajčiti čovječanstvo i koji su znakovi smaka svijeta?

Današnje stanje s pandemijom, mogućim nuklearnim ratovima i svemirskom kataklizmom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. No da li su ovo zaista znakovi smaka svijeta? Znanstvenici upozoravaju kako bi se trebali fokusirati na problematiku globalnog zatopljenja koje donosi promjene koje utječu na život mnogih bića, pa tako i nas samih.

Danas je najveći problem globalno zatopljenje. Globalno zatopljenje je problematika koja je nastala radi ljudskog utjecaja, i traži hitno rješavanje prije nego ostanemo bez doma kakvog znamo. Pandemija koja je zadesila naš svijet prijašnjih godina po mnogima je također znak početka kraja, bolest koja hara i ubija one koji su slabiji su scenariji kakve čitamo u raznim proročanstvima i gledamo u raznim filmovima.

Kako se ekonomska situacija pogoršava s prisutnošću navedene pandemije, napetosti među mnogim zemljama rastu što na kraju može završiti određenim ratovima. Na kraju, mnogi najviše vjeruju u određenu svemirsku kataklizmu, zapravo da će veliki asteroid pogoditi zemlju i jednostavno označiti naš kraj. Znakovi smaka svijeta danas možemo vidjeti svugdje oko sebe, osobito ako obratimo pažnju na prirodu koja nas okružuje.


Tagovi: