Značenje i porijeklo prezimena RABI

Značenje i porijeklo prezimena RABI: Povijest i geografska rasprostranjenost

Prezime RABI vrlo je rijetko u Hrvatskoj, ali ga možemo pronaći u različitim dijelovima svijeta. Prema nekim izvorima, prezime RABI potječe iz hebrejskog jezika te znači "gospodin" ili "učitelj".

Prema jednoj teoriji, prezime RABI potječe iz Španjolske, odnosno od Židova koji su se tijekom Inkvizicije u 15. i 16. stoljeću morali skrivati te su se raselili po Europi, Africi i Južnoj Americi.

Prezime se može pronaći u zemljama poput Španjolske, Portugala, Turske, Izraela, Maroka, Argentine, Brazil, Meksika, SAD-a, Kanade, Njemačke, Francuske i drugih.U Hrvatskoj se prezime RABI može pronaći u malom broju, a najviše je zastupljeno u Zagrebu i okolici. Prema popisu stanovništva iz 2011.

godine, u Hrvatskoj živi manje od 20 osoba s prezimenom RABI.Prezime RABI nije toliko često kao neka druga prezimena, ali ima zanimljivu povijest i geografsku rasprostranjenost. Iako se ne zna točno odakle potječe prezime, može se pronaći u različitim dijelovima svijeta te ima hebrejsko značenje "gospodin" ili "učitelj". U Hrvatskoj je prezime rijetko, ali ga možemo pronaći u Zagrebu i okolici.