Zinnat tablete i sirup – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Zinnat tablete i sirup - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Zinnat tablete i sirup

Zinnat tablete su jedne od najpoznatijih tableta odnosno antibiotika koje mogu koristiti odrasli jednako kao i djeca. Ovi antibiotici pomažu u borbi protiv bakterija koje kod ljudi uzrokuju infekcije. Ove tablete spadaju u kategoriju lijekova koji se nazivaju cefalosporini.

Kao što smo već ranije naveli, Zinnat antibiotik tablete se koriste kod liječenja raznih stanja infekcije koje su uzrokovane prisustvom loših bakterija koje se potom prošire kroz tijelo i zahvate određena područja. Kod stanja poput upale sinusa, upale grla, upale srednjeg uha, upala pluća, upala mokraćnog mjehura, infekcije kože i infekcije drugih mekih tkiva vam mogu ovi antibiotici pomoći kod uspješnog liječenja i ubijanja ovih loših bakterija te rješavanja infekcije. Također, ove se tablete mogu koristiti i kod liječenje Lajmske bolesti koja je inače uzrokovana prijenosom parazita preko krpelja. U nastavku ćemo vam reći kako se uzimaju ovi antibiotici, kako djeluju, koje su moguće nuspojave te koja mu je cijena i kakva su iskustva.

Zinnat tablete i sirup – djelovanje i nuspojave

Zinnat tablete ne biste smjeli uzimati ukoliko ste alergični ili preosjetljivi na bilo antibiotik koji spada u kategoriju cefalosporinska ili neki drugi sastojak u ovome lijeku, ili ako ste imali već teške alergijske reakcije na bilo koje druge beta-laktamski antibiotike. Također, bitno je da prije nego što krenete Zinnat da se posavjetujete sa svojim liječničkom. Mogu se pojaviti tokom konzumacije ovog antibiotika određene alergijske reakcije poput gljivične infekcije ili jakog proljeva. Sirup je idealan za djecu, dok tablete mogu koristiti odrasli.

Ukoliko koristite lijekove za smanjenje količine kiseline u želucu poput probenecida ili oralnog antikoagulansa, oni vam mogu smanjiti djelovanje Zinnata. Također ove tablete vam mogu smanjiti učinkovitost kontracepcijskih pilula, te biste morali koristiti dodatne metode kontracepcije poput prezervativa. Ujedno, ne preporučuje se da koristite ove antibiotike tokom trudnoće, ako planirate trudnoće i ako dojite jer mogu ove tablete predstavljati rizik po zdravlje vašega djeteta. Ujedno, tablete mogu uzrokovati zamagljeni vid i druge nuspojave zbog koji možete biti manje oprezni stoga se ne preporučuje da ih uzimate ako vozite ili upravljate strojevima.

Zinnat tablete i sirup – cijena i iskustva

Zinnat tablete i sirup se uzimaju prema tome kako vam je doktor preporučio, te se uvijek možete posavjetovati u vezi doze ukoliko niste sigurni. Tablete se uvijek uzimaju nakon jela uz čašu vodu jer će tako biti najučinkovitije liječenje. Bitno je da ne žvačete tabletu i da ju uvijek uzimate u komadu, a ne polovice jer samo tako ćete se moći uspješno izliječiti od bilo koje infekcije. Za odrasle je uobičajena doza 250 mg do 500 mg dva puta na dan ovisno o vrsti i težini infekcije. Kod djece je uobičajena doza 10 – 15 mg po kg do maksimalne doze od 125 odnosno 250 mg, i uzima se dva puta na dan ovisno o vrsti i težini infekcije.

Kod djece koja imaju manje od 40 kg se preporučuje uzimanje sirupa. Zinnat antibiotik se ne preporučuje kod djece mlađe od 3 mjeseca. Cijena antibiotika je veoma prihvatljiva i možete ju nabaviti u ljekarni i provjerenim web shopovima, te mnogi korisnici kažu kako su veoma zadovoljni i da im je jako pomoglo kod liječenje raznih upalnih i infekcijskih stanja.

Tagovi: