Zatezanje stomaka u trudnoći

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna
 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora
Zatezanje stomaka u trudnoći

Zatezanje stomaka u trudnoći prvo tromjesečje

Zatezanje stomaka u trudnoći u prvom tromjesečju u periodu od trenutka kada ste saznali da ste trudni pa vam je trbuščić lagano počeo rasti sasvim je prirodna pojava. Tek negdje u četvrtom tjednu trudnoće putem testa za trudnoću ili krvnih pretraga pomoću hormona HCG humani korionski gonadotropin dobit ćete finalnu potvrdu da ste trudni.

Od tog trenutka a vjerojatno i prije počet ćete zamjećivati promjene na svom tijelu i kako vaše tijelo reagira na vanjske utjecaje drugačije nego kada niste bili trudni. Moguće su jutarnje mučnine i povraćanja kao rani simptomi koji vas mogu pratiti tokom prvog tromjesečja. Također mogući su i bolovi i grčevi u donjem dijelu trbuha što je sasvim normalno jer se vaša maternica namješta kako se prilagodila novonastaloj situaciji, trudnoći i bebi.

Zatezanje stomaka u trudnoći tokom prvog tromjesečja kada vam trbuh lagano počinje dobivati oblik male lopte dovest će do zatezanja kože jer će se maternica širiti kako trudnoća bude odmicala. Savjetujete se sa svojim ginekologom koji vodi vašu trudnoću koje kreme možete koristiti da zaštitite kožu i nahranite hidrirajući je da omogućite koži dovoljno vlage da se može rastezati koliko je potrebno i sada i u kasnijoj fazi trudnoće.

Zatezanje stomaka u trudnoći drugo tromjesečje

Zatezanje stomaka u trudnoći u drugom tromjesečju će biti naglašenije nego u prvom tromjesečju. U drugom tromjesečju je beba već narasla u vašem tijelu i potrebno joj je više mjesta kako raste, te će se tako i vaš trbuščić još više zaobliti i koža na trbuhu biti još više zategnutija.

Ukoliko ste i imali jutarnje mučnine tokom prvog tromjesečja, sada su one već nestale. Međutim, vaš trbuščić raste i koži je potrebna dodatna njega. Sada su već i grudi nabujale i vaša okolina primjećuje promjene na vašem tijelu. Zatezanje stomaka u trudnoći možete potpomoći zdravom prehranom, ali i redovitim kretanjem i tjelesnim aktivnostima.

Izbjegavajte podizanje teških predmeta tokom cijele trudnoće jer se vaše tijelo svakim danom mijenja, ukoliko osjećate bolove u leđima možete se koristiti pojasevima koja će poduprijeti kralježnicu i pomoći mišićima trbuha da se bolovi ublaže. Svakako sad ste već naučili da trebate oblačiti udobnu obuću i odjeću koja je šira od vašeg uobičajenog broja, a to će svakako biti dobro i za područje vašeg trbuha jer ne biste smjeli nositi usku odjeću koja steže trbuh.

Zatezanje stomaka u trudnoći treće tromjesečje

Zatezanje stomaka u trudnoći u trećem tromjesečju će biti još jače i tokom ovog perioda će vaš trbuh naviše rasti kako se beba razvija u vašem tijelu i raste. Beba će vam se javljati iznutra i osjećat ćete lagane udarce, kako se beba bude okretala. Možda će vas iznenaditi da kad se penjete stepenicama ostajete bez daha što je normalno, nemojte žuriti, stići ćete na cilj ionako, odmorite putem.

Zatezanje stomaka u trudnoći može biti popraćeno i povremenim blagim stezanjima maternice u ovom periodu trudnoće. Na taj način se maternica priprema za porod, kratko traju i nisu bolni, te kad promijenite položaj oni nestaju. Osjetljivost i veća osjećajnost svakodnevna su pojava pod utjecajem hormona što svakako možete iskoristiti za svoje potrebe, neka sada vas poslužuju i udovoljavaju vam jer kad se beba rodi sve će biti usmjereno na bebu.

Rastezanje kože trbuha može dovesti do osjetljivosti površine kože i iritiranosti što možete u dogovoru sa ginekologom riješiti preporučenim kremama i losionima prirodnog porijekla. Svakako dobro se naspavajte jer prvo trudnoća je iscrpljujuća za vaš organizam, te vam je potrebno puno sna i odmora, a drugo kad beba dođe možda će biti i noćnih buđenja zbog hranjenja i isprekidanog sna.


Tagovi:

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna
 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora