Zašto žene varaju – 5 najčešćih razloga

Ljubav i veze

Zašto žene varaju - 5 najčešćih razloga

Zašto žene varaju, da li doista uzvraćaju udarac za stoljetne muške nevjere

“Žene uzvraćaju udarac” ili okrutna je ženska osveta nisu samo fraze, a ni feminističke parole, to se doista događa. Možda je feminizam pomogao osvijesti žene, ali svaka žena koja vara svoju pobunu bira sama. Zašto žene varaju, da li doista uzvraćaju udarac za stoljetne muške nevjere, za te dvostruke mjere po kojima muškarac smije sve (samo zato što ne može ostati trudan), a žena ništa. Žene varaju, kada se osjećaju nevoljeno, podcijenjeno, podčinjeno i zapostavljeno.

Zašto žene varaju, zato što su konačno osvijestile da zaslužuju ljubav, a kada im je dosadno u braku, kada trpe zlostavljanje bilo koje vrste, a često su samo u potrazi za mrvicama nježnosti. Iako je zaposlena žena potplaćena, ipak je kakva-takva ekonomska neovisnost za nju eliksir hrabrosti da traži više barem tamo gdje to može dobiti. Ako ne može dobiti veći plaću, kao njezini muške kolege u istim poslovima, ljubavna pustolovina može biti psihološka kompenzacija.

Zašto žene varaju, koristoljubivost je čest razlog ženskog varanja

Iako žene koje varaju ne naplaćuju svoje usluge i ne prodaju svoje tijelo, dapače, smrtno bi se uvrijedile da im netko kaže da su prostitutke, ipak one traže velikodušne ljubavnike koje ih obasipaju skupim darovima, a često im pomažu i financijski. Zašto žene varaju, koristoljubivost je čest razlog ženskog varanja, češći nego što se misli, a one kao da muškom darežljivošću mjere svoje vrijednosti. Velikodušnost ženinog ljubavnika je potvrda njezine vrijednosti, ako presuši davanje i žena se hladi. Zašto žene varaju, koristoljubivost joj omogućuje da plati račune, sama sebi kupi neke skupe stvari koje si inače ne bi mogla priuštiti i da se možda digne iznad njezine ekonomske klase. Naravno da ima i muškaraca koji materijalno iskorištavaju svoje ljubavnice, ali žene to rade drugačije, tako da se muškarac osjeti počašćen da mu je dopušteno da je razmazi. Takve žene se ne zaljubljuju u siromahe, a muške škrtice kod njih nemaju nikakve šanse.

Zašto žene varaju, zato što žele bajku, žele romansu koja će trajati

Mnoge žene se zaljubljuju u ideal ljubavi, a ne u osobu, a ako se udaju zbog takve bajkovite zanesenosti, kada ih kruta realnost otrijezni, nezadovoljne i frustrirane idu od ljubavnika do ljubavnika i traže uvijek novog čim se aktualni počne hladiti. Zašto žene varaju, zato što žele bajku, žele romansu koja će trajati i upravo zato imaju puno kraćih ljubavnih veza, jer čim se odnos počne razvodnjavati, one traže zamjenu, traže nove leptiriće u trbuhu. Poput “Madam Bovary”, takve žene su u stalnoj potrazi za novim zanosom i ekstazom. Zašto žene varaju, iako je taj adrenalinski element u ljubavnim prevarama prisutan kod oba spola, ipak je kod žena karakterističan za kratke romanse koje uvijek donose novu strast i žudnju. Nekim ženama je “život pod visokim naponom”, između straha da ne budu otkrivene i skoro prisilne želje da varaju, poput afrodizijaka koji ih drži u trajnom uzbuđenju i tjera dalje, od nevjere do nevjere.

Tagovi: