Zašto mi je potrebno osiguranje pri uzimanju kredita?

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 04.12.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Zašto mi je potrebno osiguranje pri uzimanju kredita? - Zaštita od neplaniranih situacija

Kada razmišljamo o uzimanju kredita, često se fokusiramo samo na samu pozajmicu i ne razmišljamo o posljedicama koje mogu nastati u slučaju neplaniranih situacija poput gubitka posla ili bolesti. Upravo zato je potrebno razmotriti mogućnost uzimanja osiguranja koje će nam pružiti zaštitu u takvim situacijama.Osiguranje pri uzimanju kredita pruža nam financijsku sigurnost u slučaju da se nađemo u teškoj situaciji. Ukoliko postanemo nezaposleni ili se razbolimo, možemo se naći u situaciji da nismo u mogućnosti vraćati kreditne obveze. U tom slučaju, osiguranje će nam omogućiti da se kredit vraća iz fonda osiguranja te da ne ostanemo dužni banci.Osim toga, osiguranje nam može pomoći u slučaju smrti.

Ukoliko se dogodi neplanirana smrt osobe koja je uzela kredit, osiguranje će pokriti ostatak kredita kako bi se izbjeglo da teret duga padne na obitelj pokojnika.Zaštita od neplaniranih situacija izuzetno je bitna jer nam pruža sigurnost u budućnosti. Nikada ne možemo biti sigurni što nam donosi budućnost te je stoga važno unaprijed se zaštititi od neplaniranih situacija.Uzimanje kredita bez osiguranja znači preuzimanje većeg rizika. U slučaju neplaniranih situacija, kredit će biti teško vratiti i možemo se naći u financijskim problemima. Stoga, uzimanje osiguranja pri uzimanju kredita smanjuje rizik i povećava sigurnost.Ukratko, osiguranje pri uzimanju kredita pruža nam zaštitu od neplaniranih situacija poput gubitka posla, bolesti ili smrti. Uzimanje osiguranja smanjuje financijski rizik i povećava sigurnost te je stoga preporučljivo uzeti u obzir prilikom uzimanja kredita.

Zašto mi je potrebno osiguranje pri uzimanju kredita? - Osiguranje zaštite kreditora

Osim što nam pruža zaštitu od neplaniranih situacija, osiguranje pri uzimanju kredita ima i drugu važnu funkciju - zaštitu kreditora. Kada klijent uzima kredit, banka se suočava sa rizikom da klijent neće biti u mogućnosti vratiti kreditnu obvezu. Upravo zato, banke zahtijevaju da klijent uzme osiguranje pri uzimanju kredita kako bi se smanjio rizik.U slučaju da klijent ne može vratiti kreditnu obvezu, osiguranje će pokriti ostatak duga. Na taj način, banka neće izgubiti novac koji je posudila klijentu te će osiguranje preuzeti odgovornost za vraćanje kredita. Ukoliko klijent nema osiguranje, banka će morati tražiti druge načine za naplatu duga poput ovrhe ili prodaje imovine klijenta.S obzirom na to da banka ima mogućnost procijeniti rizik i odrediti koliko osiguranje treba biti visoko, klijentu se može učiniti da je osiguranje nepotrebno trošenje novca.

Međutim, važno je imati na umu da u slučaju neplaniranih situacija, trošak osiguranja će biti ništa u usporedbi s troškovima koje bi klijent imao da nije imao osiguranje.Osiguranje pruža financijsku sigurnost i zaštitu od dugoročnih financijskih poteškoća. Uzimanje kredita bez osiguranja znači preuzimanje većeg rizika i veliku mogućnost da se klijent nađe u financijskim problemima. Stoga, uzimanje osiguranja pri uzimanju kredita smanjuje rizik i povećava sigurnost, kako za klijenta tako i za banku.Ukratko, osiguranje pri uzimanju kredita pruža zaštitu ne samo klijentu nego i banci. Banka se suočava s rizikom da klijent neće biti u mogućnosti vratiti kreditnu obvezu, stoga osiguranje preuzima odgovornost za vraćanje kredita ako se dogodi neplanirana situacija. Klijentima se može učiniti da je osiguranje nepotrebno, no važno je imati na umu da osiguranje pruža financijsku sigurnost i zaštitu od dugoročnih financijskih poteškoća.

Zašto mi je potrebno osiguranje pri uzimanju kredita? - Smanjenje rizika i veća sigurnost

Pri uzimanju kredita, važno je razmotriti sve mogućnosti kako bi se smanjio rizik i povećala sigurnost. Jedna od opcija koja vam može pomoći u tome je uzimanje osiguranja pri uzimanju kredita. Osiguranje vam pruža zaštitu u slučaju neplaniranih situacija, no osim toga, ima i druge koristi.Uzimanje osiguranja pri uzimanju kredita smanjuje ukupni rizik i povećava sigurnost klijenta.

Osiguranje može biti ključno za klijente koji su samostalni poduzetnici ili imaju nesigurne poslove. Uzimanje osiguranja smanjuje rizik od dugoročnih financijskih problema te pruža klijentu sigurnost u slučaju neplaniranih situacija.Osiguranje također može smanjiti troškove kredita. Ukoliko imate osiguranje pri uzimanju kredita, banka će vam, zbog smanjenog rizika, ponuditi niže kamatne stope.

To znači da će ukupni troškovi kredita biti niži te da ćete u konačnici manje novca platiti banci.Klijenti koji uzimaju kredite za veće iznose imaju veći rizik i stoga bi trebali razmotriti mogućnost uzimanja osiguranja pri uzimanju kredita. U takvim situacijama, osiguranje može pomoći klijentu da smanji cijenu kredita te da se osjeća sigurnije u slučaju neplaniranih situacija.Uzimanje osiguranja pri uzimanju kredita nije obavezno, no važno je imati na umu da pruža veliku korist klijentima. Osiguranje smanjuje rizik i povećava sigurnost, te može smanjiti ukupne troškove kredita.

U slučaju da se dogodi neplanirana situacija, osiguranje klijentu pruža financijsku sigurnost i pomaže mu da se izbjegnu dugoročni financijski problemi.Ukratko, uzimanje osiguranja pri uzimanju kredita smanjuje rizik i povećava sigurnost, posebice za klijente koji imaju nesigurne poslove ili koji uzimaju kredite za veće iznose. Osiguranje također može smanjiti cijenu kredita te pružiti financijsku sigurnost u slučaju neplaniranih situacija. Stoga je važno razmotriti mogućnost uzimanja osiguranja pri uzimanju kredita kako bi se smanjio rizik i povećala sigurnost.
Tagovi: