Zakon o socijalnoj skrbi

Financije

Zakon o socijalnoj skrbi

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Prava siromašnih i ostalih marginalnih skupina propisuje zakon o socijalnoj skrbi

Oduvijek su postojale kaste bogatih i mase siromašnih građana, čak i u besklasnom društvu (komunizam) se vrlo brzo isprofilirala takozvana “crvena buržoazija” koja je bila povlaštenija od ostalih. U kapitalizmu je bogaćenje legitimno, kapital je mjerilo vrijednosti, ali manjina bogatih svojim zgrtanjem osiromašuje sve više ljudi. Prava siromašnih i ostalih marginalnih skupina propisuje zakon o socijalnoj skrbi, a mogu ga preuzeti svi građani na portalu zakon. hr, u narodnim novinama, na web stranicama crvenog križa i humanitarnih udruga.

I službene stranice sindikata koji po svom nekom određenju štite one najranjivije i nezaštićene objavljuju zakon o socijalnoj skrbi. Da bi mogli ostvariti svoja prava, morate ih prvo poznavati, a najbolje ih upoznajete kroz pisane propise i prava. Mnogi siromašni građani ne iskoriste svoja socijalna prava jer ni ne znaju da ih imaju. U digitalnom svijetu je sve dostupno, samo morate tražiti na pravim mjestima i preuzeti, a važne stvari je najbolje isprintati.

Zakon o socijalnoj skrbi je oblik državne brige o najranjivijim skupinama

U nijednoj demokraciji ne bi trebalo biti beskućnika, siromašnih, ljudi bez posla, ne bi smjelo biti nebrige o invalidma, bolesnima, gladnimo, ali kruta realnost nam pokazuje da u stvarnosti nije tako. Zakon o socijalnoj skrbi je oblik državne brige o najranjivijim skupinama, a institucije socijalne skrbi su dužne taj zakon provoditi u djelo i taj zakon bi trebao biti dostupan i na njihovim službenim web stranicama. Odgovornost da ovaj zakon ne ostane mrtvo slovo na papiru je na njima.

Svakako dio odgovornosti za neprovođenje socijalnih zakona leži i u nepoznavanju toga zakona, nepoznavanju svojih prava kada nekoga vjetrovi života bace u nemilu egzistencijalnu situaciju. Zakon o socijalnoj skrbi trebate ako ste ostali bez posla, bez krova nad glavom, ako nemate radnu sposobnost, ako ste stradali na poslu, ako ste stradali u prometu, a ne možete ostvariti svoja prava, ako ste stari i sami sa minimalnim prihodima, ako ste dobili nepravedni i nepošteni otkaz.

Samohrani roditelji, nasilje u obitelji i zakon o socijalnoj skrbi

Socijalna neosjetljivost i nebriga bogatih je nametnula zakonom obvezujuću brigu o onima koji nikako drugačije ne mogu pomoći sebi. Samohrani roditelji, nasilje u obitelji i zakon o socijalnoj skrbi, pomoću ovog zakona i djeca koja imaju i samo jednog roditelja ostvaruju pravo na normalan život. Nasilje u obitelji je regulirano ovim zakonom i krivičnim i drugim zakonima, a te institucije trebaju raditi u sinergiji da bi zaštitile žene i djecu, žrtve nasilja. Socijalna skrb prije svega štiti djecu.

Zadovoljenje osnovnih životnih potreba onima koji nemaju nikakva primanja također obuhvaća ovaj zakon o socijalnoj skrbi. Rješenja svakog problema se na socijalno skrbi rješava individualno, u skladu s potrebama i statusom osobe koja treba socijalnu pomoć i u skladu sa ovim socijalnim zakonima. Socijalne službe djeluju pod ingerencijom predmetnog ministarstva i u skladu sa zakonima i propisima o socijalnoj skrbi. Zabranjena je svaka vrsta diskriminacije ili pogodovanja u odnosu na korisnike socijalne pomoći.

Tagovi: