Vražja kandža gel – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Vražja kandža gel - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Vražja kandža gel djelovanje

Vražja kandža je biljka porijeklom iz Južne Afrike koja je dobila nazim po malim kukicama koje štite i prikrivaju plodove. U povijesti biljka se upotrebljavala za liječenje bolova, za liječenje bubrega, jetre, malarije i groznice, te je također korištena za liječenje čireva, rana i drugih kožnih oboljenja. U povijesti je također poznata po svojim svojstvima da snižava povišenu tjelesnu temperaturu, ali i menstrualne bolove.

Glavna namjena kreme i gela čiji je glavni sastojak Vražja kandža je liječenje upala i bolova kod reumatoidnog artritisa, osteoartritisa, no također za liječenje gihta, i tendinitisa. Pomaže i u liječenju gripe i prehlade uz to što snižava tjelesnu temperaturu, ali i regulira kolesterol u krvi i održava normalan srčani ritam. Jako povoljno djeluje na sluznicu želuca i u procesu obnavljanja hrskavice.

Uz sve to blagotvorno djeluje na ublažavanje upalnih procesa u ljudskom organizmu, ublažava alergije i pomaže u vraćanju izgubljenog apetita, te povoljno djeluje na središnji živčani sustav. Sastav ove biljke ima vrlo jaki anti upalni učinak na kožu pa sa lakoćom otklanja čireve, pomaže zacjeljivanju rana i rješava druge kožne probleme.

Vražja kandža nuspojave

Vražja kandža gel iako je na bazi prirodnih sastojaka te ima jako blagotvorno djelovanje na ljudski organizam u liječenju bolnih i natečenih zglobova može imati nuspojave ukoliko se koristi istovremeno sa nekim drugim lijekovima ili ljekovitim biljem i dodacima prehrani. Ne preporučuje se primjena kod djece jer nije znanstveno istraženo djelovanje na djecu, te nije preporučljiva za primjenu kod trudnica i dojilja jer je također nedovoljno istražena u njenom učinku na plod u razvoju i bebu putem majčinog mlijeka.

Vražja kandža gel može povećati rizik od krvarenja u kombinaciji na primjer sa aspirinom, te također ako se uzimanju lijekovi za dijabetes može sniziti razinu šećere u krvi pa će na taj način informacija o razini šećera u krvi biti netočna za dijabetičara. Ukoliko se uzima uz lijekove poput antacida može povećati količinu želučane kiseline.

U svakom slučaju prije korištenja ovog lijeka potrebno je posavjetovati se sa liječnikom jer ova biljka ima široki spektar djelovanja te može utjecati na neke procese u ljudskom tijelu.

Vražja kandža gel iskustva i kolika je cijena

Gel Vražja kandža korisnici svjedoče o iskustvima da ima jako blagotvorno djelovanje kod uklanjanja i olakšavanja bolova u križima išijasa, kod reumatskih i artritičnih problema. Mnogi su isprobali ovaj gel koji im je pomogao u smirivanju upala zglobova i bolova, te im omogućio bolju pokretljivost zglobova.

Korisnici prenose svoja iskustva da Vražja kandža gel ima prirodne sastojke korijena ove afričke biljke te da djeluje kao spazmolitik utječe na smanjivanje grčeva, ali i djeluje kao prirodni analgetik koji uklanja bolove uzrokovane reumatizmom i artritisom. Iskustva korisnika koje su podijelili govore da je ovaj gel vrlo učinkovit kod bolova u kukovima, donjem dijelu leđa križima, zglobovima koljena jer smiruje upalni proces, a pri tome uklanja bolove.

Cijenu ovog gela možete saznati na web stranicama bio ljekarni ili trgovina zdrave hrane, te u bolje opremljenim drogerijama koje u svom asortimanu imaju u ponudi biljne ljekovite preparate. No, cijena gela se kreće između 100 i 150 kuna ovisno gdje kupujete, pa se prije toga raspitajte na nekoliko mjesta.

Tagovi: