Voltaren rapid – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Voltaren rapid - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Voltaren rapid djelovanje

Voltaren rapid je lijek koji djeluje kao nesteroidni antireumatik na analgetički, antipiretički i protuupalni način. Kod upala, umjerene i jake boli, te povišene temperature ovaj lijek djeluje vrlo brzo, u roku od 20 do 60 minuta osoba osjeća olakšanje od boli. Također utječe na smanjenje i trajanje krvarenja, te utječe na smanjivanje edema rana i upalnih oteklina.

Voltaren rapid se propisuje kada su nastala akutna upalna stanja i potrebno je brzo otkloniti bolove. Na primjer, nastala su neka posttraumatska i upalna stanja poput iščašenja, uganuća i neki koštano-mišićni poremećaji. Također će brzo pomoći kod postoperativnih bolnih stanja, sprečavajući upalne procese, kao i bolnih i upalnih stanja u ginekologiji. Pomaže i kod glavobolja i migrena, bolova u ušima, grlu ili nosu.

S obzirom da djeluje kao nesteroidni antireumatik od velike je pomoći kod bolnih kralježnica i izvanzglobnog reumatizma. Terapija će biti propisana od strane liječnika koji je i izdao recept ovisno o kojem stanju boli ili upale se radi.

Voltaren rapid nuspojave

Voltaren rapid kao i svaki lijek može biti opasan u slučaju predoziranja, te mogu nastati vrlo toksični simptomi u probavnom i živčanom sustavu. Može doći do zatajenja bubrega, poteškoća kod disanja, krvarenja iz probavnog sustava, letargije, pospanosti, konvulzije, pa čak i kome.

Kod određenih bolesti poput ulkusna bolest želuca i dvanaesterca Voltaren rapid lijek se ne smije davati, također se ne preporučuje djeci mlađoj od 14 godina i trudnicama. Osobe koje imaju bolesti bubrega, jetre ili srca ovaj lijek trebaju uzimati sa oprezom, kao i starije osobe.

Nuspojave koje se mogu pojaviti su mučnine i povraćanja, glavobolja i omaglica sa vrtoglavicom, moguć je i umor i pospanost stoga se ne preporučuje upravljati vozilima i strojevima. Vrlo rijetke nuspojave su moguće akutno zatajenje bubrega, te povećanje jetrenih enzima i poremećaj rada jetre. U slučaju bilo kakvih nuspojava potrebno je odmah prestati sa korištenjem lijeka i obratiti se svom obiteljskom liječniku kako bi ustanovio o čemu se radi.

Voltaren rapid iskustva i cijena

Iskustva osoba koje su koristile Voltaren rapid mogu posvjedočiti da kod akutne boli ovaj lijek doista brzo djeluje, kroz dvadesetak minuta do pola sata, najdulje sat vremena akutna bol se samuje ili potpuno nestaje. Također kada je vrlo visoka temperatura prisutna ovaj lijek se vrlo brzo spustiti visoku temperaturu kada drugi lijekovi za skidanje tjelesne temperature ne djeluju.

Osobe koje su imale nuspojave zasigurno će svjedočiti o tim nuspojavama što je važno i za sve druge osobe koje koriste ovaj lijek, da obrate pažnju na te simptome nuspojava. Naročito ako se radi o hematološkim nuspojavama ili nuspojavama koje su vezane uz središnji živčani sustav jer može doći i do kome.

Voltaren rapid se može nabaviti samo u ljekarnama i to na recept liječnika koji je propisao preporučenu dozu. Stoga nemojte nabavljati ovaj lijek online iz nepouzdanih izvora i sami sebi određivati liječenje i dozu jer ukoliko koristite neke druge lijekove mogli biste izazvati ozbiljno zdravstveno stanje.

Tagovi: