Ulaganje u nekretnine

Ulaganje u nekretnine

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 11.12.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je to ulaganje u nekretnine

Ulaganje u nekretnine sastoji se od stjecanja nekretnine ne s ciljem življenja u njoj, već kao štedno ulaganje radi ostvarivanja prihoda. Iz tog razloga ulaganje u nekretnine nije beznačajna stvar. Kako bi bili uspješni u tome, morate znati dovoljno o stanju na nekretninskom tržištu i različitim mogućnostima ulaganja kako ne biste svoj novac uložili u rizične opcije. Možda se neki od vas pitaju zašto investirati u nekretnine. Nekoliko razloga vas može potaknuti na ulaganje u nekretninu. Prvi od razloga se odnosi na povijesno niske kamatne stope na štednju koje su nadjačane godišnjom inflacijom.

Kupovina dodatne nekretnine činiti će određenu vrstu štednje novca bez prevelikog utjecaja godišnje inflacije. Nadalje, dodatna nekretnina u vlasništvu može vam predstavljati dodatni izvor prihoda u vidu najamnine, bilo da je riječ o mjesečnom rentanju ili dnevnom najmu. Ukoliko posjedujete dodatnu nekretninu na povoljnoj lokaciji, ona će vam zasigurno donijeti dodatni novac u vaše kućanstvo. Na kraju krajeva tu nekretninu uvijek možete prodati, a s obzirom na to da cijene nekretnina stalno rastu i na taj način ćete biti u plusu.

Ulaganje u nekretnine opcije

Jedna od najčešćih opcija koja se odnosi na ulaganje u nekretnine je investiranje u nekretnine za iznajmljivanje. To je posebno popularno posljednjih godina. Ovakvo ulaganje predstavlja ulaganje u nekretnine bez preuzimanja previše rizika. Ulaganje u najam nekretnina sastoji se od financiranja kupnje stana ili kuće i to zahvaljujući mjesečnim najamninama koje primaju. Druga opcija se odnosi na ulaganje u poslovne nekretnine. Ova izvorna investicija vrlo je sigurna i nudi vrlo atraktivan povrat uloga.

Postoji i ulaganje u izgradnju zgrade s nekoliko obiteljskih i samačkih stanova, koji se nakon izgradnje prodaju. Činjenica je da kvadrat stana u izgradnji košta negdje između 700 i 1000 eura, sve ovisno koji se materijal koristi, dok je cijena kvadrata stana novogradnje preko dvije tisuće eura. Ovi omjeri se uglavnom odnose za grad Zagreb i njegovu okolicu, te primorje. U navedenim područjima cijene kvadrata su najveće u Republici Hrvatskoj. Ova razlika u cijeni predstavlja mogućnost za veliku zaradu.

Ulaganje u nekretnine i kako pronaći pravu nekretninu

Da bi vaše ulaganje u nekretnine bilo što sigurnije, morate znati gdje i kakve nekretnine tražiti. Nadalje, vaše ulaganje će ovisiti o tome što želite sa kupljenom nekretninom. Ako planirate kupljenu nekretninu koristiti za turistički najam, onda kupite nekretninu u primorju ili gradu Zagrebu. Naime, najveći broj turističkih dolazaka bilježi se u primorskim gradovima i gradu Zagrebu. U gradu Zagrebu možete tražiti i 100 eura za dnevni najam. S druge strane ako ulaganje u nekretnine radite kako bi iznajmljivali za momačke, djevojačke i ostale fešte, onda nekretninu kupite u blizini velikih gradova.

Pazite na to da nekretnina za takvu vrstu iznajmljivanja mora biti odvojena od drugih privatnih kuća i stanova, kako ne bi fešte u vašoj nekretnini ometale susjede. Kod svih ulaganja obratite pozornost na godinu izgradnje, na prometnu dostupnost, na energetski sustav, na kvalitetu instalacija itd. Također, provjerite da li su svi papiri valjani, tj. da li nekretnina posjeduje sve potrebne dokumente, poput građevinske dozvole itd.


Tagovi: