U što uložiti novac

Financije

U što uložiti novac

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 01.12.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

U što uložiti novac kojim raspolažemo

U današnje doba rijetko koja osoba ima viška novaca koje bi mogla uložiti, većinom se građani bore za egzistenciju. Međutim, ukoliko pripadate sretnicima koji su zaradili ili naslijedili već količine novca sigurno se pitate u što uložiti novac kako bi njegova vrijednost nakon nekog perioda narasla.

Ovisno o svoti novca koji imate takve će biti i vaše mogućnosti ulaganja. Ulaganja mogu biti u materijalne stvari poput nekretnina, satova, umjetnina, zlata i slično. No ulaganja mogu biti i u financijskom obliku u fondove i financijska tržišta ako želite više riskirati.

No, ulaganje u financijska tržišta ne moraju biti rizična ovisno kakvo je ulaganje i uvjeti rizika ulaganja. U svakom slučaju u što uložiti novac ovisit će o vašoj odluci i visini sredstva kojma raspolažete. Svakako prije bilo kojeg ulaganja bilo bi pametno posavjetovati se sa financijskim stručnjakom koji vas može uputiti u uvjete i rizike ulaganja bez obzira radi li se o materijalnom ili financijskom ulaganju.

U što uložiti novac kod materijalnog ulaganja

Imate određenu svotu novaca i pitate se u što uložiti novac? Postoje određene materijalne stvari čija vrijednost s vremenom može porasti ovisno o kretanju tržišnih cijena. Od nedavno smo svjedoci porasta cijena na svim tržištima od cijena kruha, do cijena nekretnina kao posljedica svjetske pandemije i svjetske tržišne ekonomije.

Pandemija je dovela do usporavanja svih ekonomskih procesa država onemogućavajući normalan protok roba na tržištu prvenstveno transporta robe između zemalja. Sjetimo se natpisa u medijima i vijestima kako su u Velikoj Britaniji zbog Covid mjera ostali bez goriva jer se nije mogao omogućiti ulazak vozača sa cisternama u zemlju.

Svoj novac možete uložiti u materijalne stvari kojima vrijednost na tržištu raste. To mogu biti nekretnine koje ako redovno održavate samo povećavate vrijednost imovine. Također zlato može biti rješenje u što uložiti novac jer zlato ne zahtjeva dodatna ulaganja, već trebate pratiti kretanja cijena zlata na svjetskim burzama. Jedno od sigurnijih ulaganja su ulaganja u umjetnine i satove čija vrijednost sa starenjem samo dobiva na veličini, a ne zahtjeva posebna održavanja i troškove.

U što uložiti novac kod financijskog ulaganja

Financijska ulaganja mogu biti rješenje vaše dileme u što uložiti novac koji imate kao višak na štednom računu. Postoje različite vrste financijskih ulaganja koje vam mogu biti zadovoljavajuće za vaše potrebe. Prilikom odabira trebate paziti na rizik i stopu prinosa kada ulažete u investicijske fondove. Ukoliko sami niste financijski stručnjak svakako angažirajte stručnjaka da vas savjetuje u vašem pothvatu ulaganja.

Mirovinski fondovi također mogu biti rješenje ako se pitate u što uložiti novac. Pomoću mirovinskih fondova zapravo ulažete u svoju budućnost kada dođete u određene godine starosti te će vam dodatna primanja uz mirovinu svakako dobro doći. Kao i svaki fond i mirovinski fondovi imaju definiranu stopu prirasta, odnosno prinosa, dobitka sredstava na iznos koji ulažete. Ukoliko se odlučite na ovaj korak posavjetujete se sa svojim osobnim bankarom koji će vam sigurno ponuditi mirovinski fond matične banke.

Za one hrabrije, novac se može ulagati i u tržišne dionice ili Bitcoine, angažirajući pri tome financijskog brokera koji će vaš novac usmjeravati na kupnju odnosno prodaju dionica i Bitcoina ovisno o kretanju tržišnih cijena. Na taj način će za vas ostvarivati dobitak kao razliku u cijeni između kupnje i prodaje. Međutim, postoji povećani rizik jer se cijene na tržišnim burzama mogu mijenjati u par minuta pa možete puno izgubiti, ali i puno zaraditi.

Tagovi: