Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć

Financije

Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn 10000 kn

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:33
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn, uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć, jednokratna novčana pomoć

Postoje određeni slučajevi kada niste u mogućnosti podmiriti svoje osnovne životne potrebe, i kada vam je novac potreban. Tada se postavlja pitanje tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć? Jednokratna novčana pomoć izdaje se u najvišem iznosu od 3. 326 kuna. Pravo na jednokratnu novčanu pomoć mogu ostvariti osobe koje boluju od teške bolesti ili imaju težu ozljedu, osobe/kućanstvo koje je stradalo prilikom elementarne nepogode poput: Potresa, požara, poplave. Može se ostvariti kada se dogodi smrt člana uže obitelji, ili kada vaši novčani prihodi u prethodnoj kalendarskoj godini ili u razdoblju od svega 3 mjeseca prije podnošenja samog zahtjeva mjesečno po članu kućanstva iznose manje od 830 kuna. Novčana pomoć se određuje i ovisi o samome slučaju na temelju kojeg se podnosi zahtjev. Novčana pomoć se ostvaruje jednom godišnje, osim kada je u pitanju smrt člana obitelji, i to u iznosu od 3. 326 kuna. Više informacija o tome tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć možete potražiti na službenoj stranici e-Građana.

Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć, preduvjeti za dobivanje novčane pomoći

Sada kada znate tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć, bitno je da znate koji su i sami preduvjeti za dobivanje novčane pomoći. Uvjeti su sljedeći: Članovi koji su prisutni u kućanstvu ne smiju ostvarivati redovne novčane prihode, tj. redovni novčani prihodi ne smiju biti veći od 830 kuna. Članovi vašeg kućanstva i vi ne smijete/niste vlasnici ili isto tako korisnici registriranih ili neregistriranih i dojavljenih automobila koji su mlađi od 10 godina, a ostala vozila kao i stojevi mlađi od 20 godina, osim ako je u pitanju teška bolest ili 100 tjelesna invalidnost. Članovi vašeg kućanstva i vi niste suvlasnici ili vlasnici kao i korisnici ili sukorisnici nekretnina koje vam mogu poslužiti za podmirenje osnovnih životnih potreba. Vi kao i članovi vašeg kućanstva niste korisnici prava za zajamčenu minimalnu naknadu i naknadu za nezaposlene. Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć? Novčanu pomoć također mogu dobiti oni koji su sudjelovali u obrani Republike Hrvatske i to barem 100 dana.


Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć, potrebna dokumentacija

Prošli smo tko sve ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć i koji su preduvjeti za njeno ostvarivanje, no koja je dokumentacija potrebna? Popis potrebnih dokumenata ovisi o pojedinom slučaju i samom razlogu obraćanja koje može ovisiti o lošem ekonomsko/socijalnom stanju, smrtnom slučaju, elementarnim nepogodama, težoj bolesti ili ozljedi. Upute što morate priložiti uz sami zahtjev ćete dobiti od službenika pri popunjenom obrascu zahtjeva. Sami zahtjev podnosite upravnom odjelu u svojoj županiji ili gradskom uredu za branitelje, bitno je da je podešeno prema mjestu vašeg stanovanja. Na navedenim mjestima također možete dobiti više informacija o tome tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć. Popis i kontakt podatke također možete pronaći na službenoj stranici Hrvatske zajednice županija upravnih odjela u samim županijama, ili na službenoj stranici grada Zagreba. Tamo ćete također pronaći odgovore na najčešće postavljana pitanja vezano za novčanu naknadu i dobiti detaljan uvid kako ju ostvariti kao i tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć.

Tagovi: