Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć

Financije

Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 29.11.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć, jednokratna novčana pomoć

Postoje određeni slučajevi kada niste u mogućnosti podmiriti svoje osnovne životne potrebe, i kada vam je novac potreban. Tada se postavlja pitanje tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć? Jednokratna novčana pomoć izdaje se u najvišem iznosu od 3. 326 kuna. Pravo na jednokratnu novčanu pomoć mogu ostvariti osobe koje boluju od teške bolesti ili imaju težu ozljedu, osobe/kućanstvo koje je stradalo prilikom elementarne nepogode poput: Potresa, požara, poplave. Može se ostvariti kada se dogodi smrt člana uže obitelji, ili kada vaši novčani prihodi u prethodnoj kalendarskoj godini ili u razdoblju od svega 3 mjeseca prije podnošenja samog zahtjeva mjesečno po članu kućanstva iznose manje od 830 kuna. Novčana pomoć se određuje i ovisi o samome slučaju na temelju kojeg se podnosi zahtjev. Novčana pomoć se ostvaruje jednom godišnje, osim kada je u pitanju smrt člana obitelji, i to u iznosu od 3. 326 kuna. Više informacija o tome tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć možete potražiti na službenoj stranici e-Građana.

Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć, preduvjeti za dobivanje novčane pomoći

Sada kada znate tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć, bitno je da znate koji su i sami preduvjeti za dobivanje novčane pomoći. Uvjeti su sljedeći: Članovi koji su prisutni u kućanstvu ne smiju ostvarivati redovne novčane prihode, tj. redovni novčani prihodi ne smiju biti veći od 830 kuna. Članovi vašeg kućanstva i vi ne smijete/niste vlasnici ili isto tako korisnici registriranih ili neregistriranih i dojavljenih automobila koji su mlađi od 10 godina, a ostala vozila kao i stojevi mlađi od 20 godina, osim ako je u pitanju teška bolest ili 100 tjelesna invalidnost. Članovi vašeg kućanstva i vi niste suvlasnici ili vlasnici kao i korisnici ili sukorisnici nekretnina koje vam mogu poslužiti za podmirenje osnovnih životnih potreba. Vi kao i članovi vašeg kućanstva niste korisnici prava za zajamčenu minimalnu naknadu i naknadu za nezaposlene. Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć? Novčanu pomoć također mogu dobiti oni koji su sudjelovali u obrani Republike Hrvatske i to barem 100 dana.

Tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć, potrebna dokumentacija

Prošli smo tko sve ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć i koji su preduvjeti za njeno ostvarivanje, no koja je dokumentacija potrebna? Popis potrebnih dokumenata ovisi o pojedinom slučaju i samom razlogu obraćanja koje može ovisiti o lošem ekonomsko/socijalnom stanju, smrtnom slučaju, elementarnim nepogodama, težoj bolesti ili ozljedi. Upute što morate priložiti uz sami zahtjev ćete dobiti od službenika pri popunjenom obrascu zahtjeva. Sami zahtjev podnosite upravnom odjelu u svojoj županiji ili gradskom uredu za branitelje, bitno je da je podešeno prema mjestu vašeg stanovanja. Na navedenim mjestima također možete dobiti više informacija o tome tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć. Popis i kontakt podatke također možete pronaći na službenoj stranici Hrvatske zajednice županija upravnih odjela u samim županijama, ili na službenoj stranici grada Zagreba. Tamo ćete također pronaći odgovore na najčešće postavljana pitanja vezano za novčanu naknadu i dobiti detaljan uvid kako ju ostvariti kao i tko ima pravo na jednokratnu novčanu pomoć.

Tagovi: