Tko gleda moj instagram

Tko gleda moj instagram

Što je Instagram?

Instagram je društvena mreža koja se izvorno pojavila 2010. godine, a od tada je doživjela značajan rast i postala jedna od najvažnijih platformi za dijeljenje vizualnog sadržaja diljem svijeta. Sjedište tvrtke nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama, a osnovali su je Mike Krieger i Kevin Systrom. 2012. godine, Facebook je preuzeo ovu društvenu mrežu, što je dodatno doprinijelo njegovom brzom širenju i integraciji s drugim popularnim društvenim mrežama. Glavna svrha Instagrama je omogućiti korisnicima da dijele svoje trenutke putem slika i videozapisa s pratiteljima, koji su ujedno i korisnici ove platforme. Korisnici mogu stvarati vlastite profile, postavljati profilne slike, opise i povezivati se s drugim korisnicima putem praćenja. Jedna od ključnih značajki Instagrama su objave, koji mogu biti slike ili videozapisi. Korisnici mogu dodavati opise, hashtagove i označavati druge korisnike na svojim postovima. Osim toga, ova društvena mreža nudi različite alate za uređivanje slika, uključujući filtere, efekte i alate za korekciju. Ova kreativna sredstva omogućuju korisnicima da prilagode svoje fotografije prije nego ih podijele. Također podržava priče, poznate kao Stories, koje su privremeni sadržaji koji nestaju nakon 24 sata. S druge strane, IGTV (Instagram TV) omogućuje korisnicima objavljivanje duljih videozapisa, dok IG Live omogućuje prijenos uživo.

Kako zaštiti svoj Instagram profil?

Prvi korak u ovoj liniji obrane je postavljanje snažne lozinke koja uključuje kombinaciju velikih i malih slova, brojeva te posebnih znakova. Dodatni sloj sigurnosti možete osigurati aktiviranjem Dvostrukog Autentifikacijskog Faktora (2FA), što obično uključuje slanje koda na vaš mobilni uređaj ili e-mail prilikom prijave. Odluka da postavite privatni profil dodatno ograničava pristup vašim objavama samo na ljude koje odobrite. Važno je redovito pregledavati i upravljati svojom listom pratitelja, odobravajući samo one koje prepoznajete, te blokirati ili ukloniti potencijalno nepoželjne pratitelje. Oprez s osjetljivim informacijama također igra ključnu ulogu, pa izbjegavajte dijeljenje adrese, brojeva telefona ili financijskih podataka u javnim objavama. Redovito ažuriranje Instagram aplikacije osigurava najnovije sigurnosne značajke, dok je važno i oprezno rukovanje povezivanjem profila s drugim platformama kako biste smanjili rizik od zloupotrebe. Konačno, budite pažljivi s nepoznatim porukama i linkovima koji stižu putem privatnih poruka, budući da mogu predstavljati pokušaje phishinga. Povremeno provjeravanje postavki privatnosti i edukacija o opasnostima na internetu dodatno doprinose ukupnoj sigurnosti vašeg Instagram profila.

Kako otkriti tko Vam gleda Instagram?

Kako biste saznali tko gleda Vaš profil, možete koristiti aplikacije kao što su Visitors Pro App koje pružaju analitiku o gledateljima Instagram priča i interakcijama. No, Instagram već i sam nudi slične mogućnosti analize unutar same platforme. Na primjer, pregledavanjem liste ljudi koje pratite, možete doći do informacija o onima s kojima najviše i najmanje komunicirate. Također, s aktivacijom besplatne opcije "Poslovnog profila pruža se dublja analitika o vidljivosti objava, očuvanju sadržaja i demografskim podacima pratitelja, te možete i na ovaj način otkriti tko Vam gleda profil na ovoj popularnoj društvenoj mreži. Također, preko trgovine aplikacija možete pronaći aplikaciju kao što je Follower Insight koja Vam šalje obavijesti o tome koji su Vas profili otpratili ili o blokiranju od strane drugih profila. No, ova aplikacija je ograničena po pitanju informacija od strane Instagrama, te ne budete saznali više informacija koje Vam na primjer nudi ovaj društvena mreža ili neke druge dostupne aplikacije.


Tagovi: