Testiranje na antitijela – kada je najbolje vrijeme za test

Testiranje na antitijela - kada je najbolje vrijeme za test

Testiranje na antitijela

Sada kada živimo u vremenu pandemije, mnogi od nas se pokušavamo zaštiti najbolje što možemo kako ne bismo pokupili virus. No, u moru zaraze, nekima se može dogoditi da pokupite virus nesvjesno, te se kasnije borite s bolešću. Iako nije nimalo ugodno tokom perioda borbe protiv bolesti, te liječenje zna trajati dugo, na kraju kada prebolite je vaš organizam stvorio imunitet te ste jedno vrijeme sigurni od potencijalne nove zaraze i možete se osjećati ugodnije dok se krećete kroz život.

Bitno je naravno nakon što ste imali ovaj virus napraviti testiranje na antitijela kako biste mogli znati koliko ih imate u organizmu, te ćete ujedno preko toga znati koliko će vam trajati imunitet prije nego što se morate cijepiti kako biste zaštitili i sebe i svoje bližnje od potencijalne zaraze. Kroz ovaj članak ćemo vam pojasniti kada i gdje možete napraviti testiranje na antitijela kako biste pravodobno znali ove informacije.

Testiranje na antitijela - kada je najbolje vrijeme za test

Testiranje na antitijela, odnosno serološko testiranje, je testiranje s kojim se utvrđuje kolika je trenutna prisutnost specifičnih antitijela povezano sa virusom SARS-Cov-2. Ovo se testiranje na antitijela koronavirusa obavlja uglavnom nakon što je osoba preboljela ovu bolest, kako bi se moglo ustanoviti koliko ima antitijela i koliko dugo će imati imunitet na već spomenutu bolest.

Ovaj test će omogućiti korisniku da se normalno vrati natrag na svoj uobičajeni život te može ponovno se baviti sa svim aktivnostima kao i prije zaraze i bolesti. Serološko testiranje će prikazati da osoba je razvila puni imunitet na korona virus, da osoba se ne može više zaraziti i opet oboljeti od spomenutog virusa te da osoba može se natrag vratiti u okolinu i ponovno raditi, školovati ili sudjelovati u svakodnevnom životu. Ovo testiranje je važno da napravi svaka osoba koja je imala korona virus kako bi i oni i ostalo znali da li ima razvijen imunitet.

Testiranje na antitijela - gdje se možete testirati

Testiranje na antitijela vezano uz korona virus je najprije namijenjeno za sve osobe koje su imale korona virus te su ju preboljeli. S ovim testom će vidjeti koliki su imunitet razvili na temelju količine antitijela koji imaju u svome organizmu. Bitno je napomenuti ako ste bili imali korona virus da ćete morati više puta raditi testiranje na antitijela kako biste pratili stanje količine antitijela u svome organizmu.

Test je ujedno namijenjen za sve osobe koje žele vidjeti jesu li imali već korona virus bez da su pomislili da su ju imali. Na ovaj način će vidjeti ne samo jesu li imali, već će ujedno znati da li imaju imunitet ili ne, te na temelju toga odlučiti da li se moraju tj mogu cijepiti ili ne. Testiranje se radi tako da se vadi uzorak periferne venske krvi, te ćete rezultate dobiti u najbržem mogućem roku. Test se može napraviti u svakog specijalističkoj medicinskom-biokemijskom laboratoriju uz naravno, prethodnu najavu.


Tagovi: