Subvencija za mlade

Financije

Subvencija za mlade

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 9:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Subvencija za mlade odnosno kako do stana uz pomoć zajednice.

Današnje društvo očekuje od svakog pojedinca da si kroz život sredi neke vrlo važne stvari poput edukacije, pronalaska posla, osnivanje obitelji i nabava vlastite nekretnine. Kako su cijene nekretnina astronomske, mnogi će se susreti s komplikacijama kako bi realizirati takav plan. Upravo tu dolazi subvencija za mlade koja omogućuje više mladih obitelji da kupe svoju prvu nekretninu. Subvencija za mlade postoji od 2017. godine, a novac dolazi od strane države koja na ovaj način potiče mlađe stanovništvo na kupnju nekretnina. Da biste se prijavili za takvu subvenciju, pratite stranice gov. hr gdje se jednom godišnje raspisuje natječaj za subvenionirane stambene kredite. Uz takvu subvenciju, mladima će diljem RH biti puno lakše upustiti se u proces kupovanja nekretnine, odnosno zaduživanja u obliku stambenog kredita. Ovakav sustav pomogao je već gotovo 10 000 obitelji, a prema nekim podatcima radi te mjere rođeno je u takvim obiteljima preko 1000 djece. Dakle, ovo je demografska mjera prije svega.

Tko sve može predati zahtjev kada je u pitanju subvencija za mlade?

Subvencija za mlade je plan koji treba pomoći mladim obiteljima da kupe prvu nekretninu. Kada je u pitanju pojam “mladi” to se u ovom slučaju odnosi za sve pojedince ispod 45 godina starosti. Zahtjev mogu predati svi mlađi od 45, uz dodatno pravilo da moraju imati prebivalište u Republici Hrvatskoj. Subvencija za mlade je isto tako namijenjena samo onim građanima koji imaju mogućnost ostvarivanja stambenog kredita, odnosno samo za one koji su kreditno sposobni. Onaj najbitniji uvjet tiče se ne posjedovanja već neke nekretnine. Dakle, bračni odnosno vanbračni par koji kupuje nekretninu ne može imati u svom posjedu već neku postojeću. Niti jedan niti drugi. Ako osoba ima kuću odnosno stan, no u procesu je prodaje jer je osoba tako odlučila da bi mogla kupiti veći stan odnosno kuću, onda takav pojedinac ipak stječe pravo subvencije za mlade. Ovo je najbolji način za svakoga tko kupuje prvu nekretninu da dobije pomoć od države.

Kako funkcionira subvencija za mlade i što se točno subvencionira?

Ovakva subvencija za mlade podrazumijeva subvencioniranje stambenog kredita do najviše 1. 500 eura po m2. Drugim riječima, subvencionira se kredit do ukupne vrijednosti od 100. 000 eura. Visina subvencije također ovisi o indeksu razvijenosti mjesta u kojem se kupuje nekretnina, a u postotku to može biti između 30% i 51% ukupne vrijednosti nekretnine. Cijena kredita može biti i veća kada se kupuje nekretnina, ali subvencija se ne ostvaruje na iznos preko 100. 000 eura. Kada je u pitanju dokumentacija, subvencija za mlade traži osnovne podatke poput: preslike osobne iskraznice, predugovor o kupnji nekretnine, javnobilježničke ovjere, kao i niz druge dokumentacije potrebne za ostvarivanje subvencije. Sve informacije mogu se lako pronaći na stranicama gov. hr gdje je transparentno iznesena sva potrebna dokumentacija. Subvencija ovog tipa je nešto što pomaže našim građanima u kupnji svoje prve nekretnine i omogućuje im da lakše prođu kroz proces otplate stambenog kredita koji je u današnjem vremenu postao prosječnom Hrvatu često i neizvediv.

Tagovi: