Što je tik tok

Tech

Što je tik tok

Znate li što je tik tok?

Ako ste pripadnik starije generacije vjerojatno ne znate što je tik tok. Svakih nekoliko godina nova aplikacija redefinira način na koji koristimo društvene medije. TikTok je 2021. godine platforma društvenih medija za razmjenu videozapisa aktualna najpopularnija aplikacija na svijetu. Djeca ga vole. Odrasli to ne razumiju. Ali nema poricanja njene popularnosti. Svidjelo ti se to ili ne, postoji velika migracija koja se događa sa socijalnim medijima dok nove platforme hvataju zeitgeista kulture. Nude novije i jedinstvenije načine za interakciju.

Masovno usvajanje novih platformi društvenih medija teče kroz kontinuirane cikluse. Iz firme 2005. godine, seli se na Facebook 2008. godine, a zatim u Instagram (s kratkim intervjuom Snapchata) oko 2014. godine. Prelazak na novu društvenu platformu uvijek je nepopustljiv, ali na kraju nas popularnost platforme prisiljava da se pridružimo.

U 2021. godini mobilna aplikacija TikTok sadašnji je vladar. Što je TikTok? Kombinacija glazbe, videozapisa o sinkronizaciji usana, komedije i sadržaja mikrobloga, TikTok nije jednostavna platforma za razumijevanje na prvi pogled. Čak je dovela do rasta konkurentske platforme Triller, čiji je cilj skrenuti pozornost s aplikacije. Sada se barem možete pohvaliti znanjem da znate što je tik tok.

Što je tik tok i tko ga koristi?

Tik tok je još uvijek neotkriven teritorij za sve starije od 25 godina. Izuzetno popularan kod generala Z, TikTok je pogled na to što znači odrastanje u današnjem hiperpovezanom svijetu. Velika većina korisnika na Facebooku danas ima 40 godina i više, dok je Instagram popularniji među korisnicima u dobi od 20 do 40 godina Tik tok se zove Douyin u Kini, a trenutno ima korisničku bazu od preko 250 milijuna korisnika. U ostatku svijeta aplikacija se zove TikTok i dostupna je u 154 zemlje svijeta. Trenutačno se 40% korisnika TikToka nalazi izvan Kine. Indija ima posebno veliku bazu korisnika i čini oko 25% preuzimanja aplikacija do sada. Od ožujka 2019. baza korisnika TikToka u SAD-U iznosila je približno 14 milijuna. U izvješću o trendovima interneta za 2019. otkriveno je da su kineski korisnici interneta proveli više od 600 milijuna sati dnevno gledajući kratke videozapise. Od 2021. godine uporaba TikToka nastavlja rasti, a aplikacija TikTok dominantna je sila u svijetu društvenih medija. Osim što mlađe generacije znaju što je tik tok, i starije generacije sve brže uče o tome što je tik tok jer njegova popularnost prelazi dobne barijere.

Mladi znaju što je tik tok, a evo što bi vi trebali znati o tome!

Kad otvorite TikTok, dočekat će vas val amatera i profesionalnih spotova. Većina videa su glazba, komedija ili neka vrsta sadržaja vezanih uz TikTok izazov. Mnogi korisnici koriste platformu za razmjenu videozapisa kako bi se izrazili i podijelili svoj život na neki jedinstven način. Za sve starije od 20 godina ovaj sadržaj nema važnost. Ali onima u starosnoj demografskoj dobi može pridobiti milijune pogleda i sljedbenika. Možda je najteži dio razumijevanja TikTok nedostatak sadržaja. Tik tok prvenstveno prikazuje videosadržaj duljine 15 sekundi. Dok postoji mogućnost zajedničkog korištenja videozapisa u trajanju do jedne minute, više ne postoji videozapis u obliku i nema mogućnosti zajedničkog korištenja slika ili teksta. Ova ograničenja čine aplikaciju težom za razumijevanje prvih nekoliko puta kada je koristite. Ipak, što češće ju koristite to će vaše razumijevanje o tome što je tik tok rasti. Možda se ni ne snađete, a već svojim vršnjacima budete objašnjavali što je tik tok ili možda čak i sami objavljivali video zapis.

Tagovi: