Što je onedrive

Što je onedrive

Što je onedrive

OneDrive je Microsoft usluga za pohranu u oblaku. Usluge skladištenja danas su od velike pomoći, posebno velikim tvrtkama. Omogućuju uštedu fizičkog prostora na disku i daljinsko korištenje datoteka. Ako razmišljate o modelu rada na daljinu, nemoguće je ne pomisliti na OneDrive kao jedno od idealnih rješenja. Besplatna verzija ima 5 GB prostora, dok različiti planovi koji se plaćaju nude više prostora. Dakle, postoji mogućnost individualne pretplate, gdje korisnici imaju na raspolaganju 100GB. Tu su i neke dodatne funkcije, a razlikuju se ovisno o planu koji korisnik ima. Osim spremanja datoteka, videa i fotografija, ova platforma omogućuje dijeljenje s drugim korisnicima. Na ovaj način moguće je pohraniti dokumente u prostor kojemu se može pristupiti online s bilo kojeg uređaja. Budući da je to sveobuhvatna usluga, pristup ovom alatu zahtijeva prijavu putem hotmaila ili Outlooka. Može se koristiti na gotovo svim uređajima, a kako biste ga uvijek imali pri ruci tu je aplikacija za mobilne uređaje.

Kako koristiti OneDrive

Da biste znali kako koristiti OneDrive, morate pristupiti svom Microsoftovom računu s bilo kojeg uređaja. To čini korištenje ovog alata vrlo jednostavnim i vrlo praktičnim. Uz Microsoftovu e-poštu (Hotmail i Outlook) postoji automatsko povezivanje računa. Za one koji žele pristupiti ovoj usluzi na Android mobilnim uređajima, potrebno je preuzimanje aplikacije kako bi se olakšao pristup. Korištenje ove usluge na vašem računalu vrlo je jednostavno. Treba pristupiti početnoj stranici i odabrati uslugu pohrane koja korisniku nudi niz pogodnosti u raspoloživom prostoru na disku. Kao i kod drugih platformi za pohranu, OneDrive nudi širok izbor opcija za pohranu datoteka. Ovdje se mogu učitati bilo koje vrste digitalnih dokumenata. Trebali biste uzeti u obzir raspoloživi prostor koji imate. Ako imate ogromne datoteke, trebat će im puno više prostora. Besplatna opcija uključuje samo prijavu na vaš Microsoft račun i nudi 5 GB prostora u oblaku. Ako imate veće datoteke, treba voditi računa o brzini interneta kako bi se mogle brzo učitati.

Koje pogodnosti nudi OneDrive?

Od mnogih Microsoftovih rješenja, OneDrive je najpoznatiji svakom korisniku računala. Korištenje ovog alata donosi niz prednosti, što ga čini izvrsnim za svakoga tko redovito koristi Microsoftove usluge. Među glavnim prednostima je njegova mobilnost. Pristup datotekama moguć je s pametnog telefona, računala i tableta s pristupom internetu. Na taj način svoje datoteke možete uređivati ​​s bilo kojeg mjesta, što uvelike olakšava rad u kućnom uredu. Druga vrlo važna mogućnost je dijeljenje vaših datoteka. Usluga pohrane u oblaku omogućuje pristup dokumentima bez obzira na uređaj ili vrijeme kada im pristupate. Ovo je od velike važnosti za svaku veliku tvrtku jer se na ovaj način mogu dijeliti cijele datoteke ili samo određene. Offline i online sinkronizacija još je jedna prednost koju imate na raspolaganju. Možete koristiti oblak čak i kada nemate internetsku vezu. Sve promjene napravljene bez pristupa internetu pojavit će se na disku kada se ponovno spojite na internet. Ako želite da OneDrive prestane sigurnosno kopirati vaše datoteke, pauziranje je najbrži način da to učinite. Sinkronizaciju možete isključiti na nekoliko sati ili čak 24 sata. Niz novih značajki i mogućnosti koje nudi Microsoft svakom korisniku omogućuje bolje iskustvo u vezi s njegovim zahtjevima za pohranu u oblaku.


Tagovi: