Što je lombardni kredit

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 04.12.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je lombardni kredit i kako funkcionira?

Lombardni kredit je oblik kredita koji je osiguran nekretninom ili drugim vrijednosnim predmetima poput nakita, umjetničkih djela ili vrijednosnih papira. Ovaj oblik kredita omogućuje vam da dobijete novac uz ograničene formalnosti i procjenu kreditne sposobnosti, te stavljanje nekretnine ili drugog vrijednosnog predmeta kao kolateral.

Na taj način, rizik za zajmodavca se smanjuje, a zajmoprimac može dobiti viši iznos kredita, nego što bi inače mogao.Lombardni krediti su najčešće kratkoročni krediti koji se vraćaju u roku od nekoliko mjeseci ili godinu dana. Zajmodavac određuje visinu kredita prema vrijednosti predmeta koji se stavlja kao kolateral. Obično se odobrava do 50% vrijednosti nekretnine ili drugog vrijednosnog predmeta.

Visina kamatne stope ovisi o riziku posla, vrijednosti kolaterala i drugim faktorima.Postupak dobivanja lombardnog kredita je relativno jednostavan. Prvo se određuje vrijednost kolaterala kod neovisnog procjenitelja, a zatim se potpisuje ugovor o pozajmici.

Nakon toga, zajmoprimac dobiva novac, a zajmodavac drži predmet kao kolateral dok se kredit ne otplati.Prednosti lombardnih kredita uključuju brzo dobivanje novca bez potrebe za kreditnom sposobnošću i manje formalnosti nego kod tradicionalnih kredita. Osim toga, zajmoprimac zadržava vlasništvo nad predmetom, osim ako ne prestane otplaćivati kredit. Međutim, mane lombardnih kredita uključuju visoke kamatne stope, ograničenu vrijednost kredita i rizik gubitka kolaterala ako se zajmoprimac ne može vratiti kredit u roku.Ukratko, lombardni krediti su oblik kredita koji omogućuju zajmoprimcu da dobije novac uz stavljanje nekretnine ili drugog vrijednosnog predmeta kao kolaterala. Ovaj oblik kredita može biti koristan u nekim situacijama, ali treba biti svjestan rizika i troškova prije nego se odlučite na uzimanje lombardnog kredita.

Kako se dobiva lombardni kredit i koje su njegove prednosti i mane?

Kao što smo već spomenuli, lombardni kredit je dobra opcija za one koji nemaju dobru kreditnu sposobnost i trebaju brz pristup gotovini. Za dobivanje lombardnog kredita, potrebno je posjedovati nekretninu ili neki drugi vrijednosni predmet koji se može staviti kao kolateral.Visina lombardnog kredita ovisi o vrijednosti tog predmeta, a obično se odobrava do 50% vrijednosti predmeta. Međutim, morate biti svjesni da će vam zajmodavac naplatiti visoke kamate, jer rizik za zajmodavca je velik, budući da zajmoprimac ne mora imati dobru kreditnu sposobnost.

Prednosti lombardnih kredita su brza i jednostavna procedura dobivanja kredita, jer se vrijednost predmeta procjenjuje od strane neovisnog procjenitelja, a ne vaše kreditne sposobnosti. Osim toga, zajmoprimac ne mora proći kroz dugotrajnu procesnu provjeru kod banke.Također, lombardni krediti su kratkoročni, što znači da se moraju vratiti u kratkom roku (obično unutar nekoliko mjeseci ili godinu dana). To znači da nećete biti obvezani dugotrajnom otplatom kredita.

Međutim, jedna od glavnih mana lombardnih kredita je visoka kamatna stopa. Zajmodavac će naplatiti visoke kamate kako bi se osigurao od rizika, što znači da će zajmoprimac platiti puno više novca na kamatu nego što bi to bilo u slučaju tradicionalnog kredita.Još jedna mana lombardnog kredita je ograničena vrijednost kredita. Ovisno o vrijednosti vašeg predmeta, vaš lombardni kredit može biti ograničen, što može biti problem ako trebate veliki iznos novca.

Konačno, rizik gubitka kolaterala je također jedna od mana lombardnih kredita. Ako ne možete vratiti kredit unutar vremenskog roka, zajmodavac može uzeti predmet koji ste stavili kao kolateral.U svakom slučaju, prije nego što se odlučite na lombardni kredit, trebate pažljivo razmisliti o svojim financijskim potrebama i mogućnostima. Lombardni krediti su dobra opcija za one kojima je potreban brz pristup gotovini, ali je važno biti svjestan rizika i troškova prije nego što se odlučite na ovu vrstu kredita.

Primjeri primjene lombardnog kredita u praksi i savjeti za potencijalne korisnike.

Lombardni krediti nisu tako česti kao neki drugi oblici kredita, ali su i dalje široko korišteni u određenim situacijama. U ovom odlomku ćemo se pozabaviti primjerima primjene lombardnih kredita u praksi i savjetima za potencijalne korisnike.Primjeri primjene lombardnog kredita uključuju situacije u kojima vlasnik nekretnine ili drugog vrijednosnog predmeta treba brzi pristup gotovini.

Na primjer, ako je vlasnik nekretnine već otplatio veći dio kredita ili hipoteke, a sada mu je potrebna brza gotovina, može dobiti lombardni kredit stavljajući nekretninu kao kolateral.Drugi primjer primjene lombardnih kredita su situacije u kojima poduzetnici trebaju novac za pokretanje ili razvoj posla. Lombardni krediti mogu biti korisni za pokretanje nove tvrtke, kupnju strojeva, opreme i drugih poslovnih potreba.Međutim, prije nego što se odlučite za lombardni kredit, morate biti svjesni troškova i rizika.

Ako ne uspijete vratiti kredit u roku, rizikujete gubitak nekretnine ili drugog vrijednosnog predmeta koji ste stavili kao kolateral.Savjeti za potencijalne korisnike lombardnih kredita uključuju pažljivo razmatranje svojih financijskih potreba i mogućnosti prije nego što se odlučite za ovu vrstu kredita.

Također, važno je pažljivo proučiti uvjete kredita i kamatne stope.Ako se odlučite za lombardni kredit, uvijek pokušajte pronaći povoljnije uvjete kod različitih zajmodavaca. Također, pokušajte otplatiti kredit u roku da biste izbjegli visoke kamate i rizik gubitka kolateralne nekretnine ili drugog vrijednosnog predmeta.Konačno, ako razmišljate o lombardnom kreditu, uvijek se posavjetujte sa stručnjakom za financije ili financijskim savjetnikom kako biste bili sigurni da je to prava opcija za vas.
Tagovi: