Što je HROK

Što je HROK

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 11:05
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je HROK, odnosno Hrvatski registar obveza po kreditima?

HROK nije pojam s kojim će se susreti onaj tko ima svoj veliki kapital od rođenja. HROK je pojam s kojim se susreću ljudi koji uzimaju kredite. Što je HROK? HROK je tvrtka koja okuplja najveće banke u Hrvatskoj i održava registar svih kreditnih zaduženja naših građana. Vodi evidenciju o prošlim i postojećim kreditnim zaduženjima i glavni je za kreiranje kreditnog rejtinga svakog pojedinca.

Drugim riječima, HROK je glavno mjesto gdje banka može vidjeti kako ste se nosili sa svojim kreditnim zaduženjima i na temelju uvida u HROK odlučuje može li Vam dati kredit ili ne. Svatko tko preuzima na sebe kreditno zaduženje treba to odraditi odgovorno i na vrijeme vratiti svoj kredit kako bi i ubuduće mogao lako doći do kredita. Neuračunljivi i rizični pojedinci koji ne vraćaju kredit na vrijeme imat će manje šanse podići kredit u budućnosti. Da bismo odgovorili na pitanje Što je HROK? trebamo pojasniti i usluge koje on nudi.

Što je HROK i kako tražim uvid u svoje izvješće?

HROK je počeo kako zasebna tvrtka koja je tek s godinama postala vrlo bitna za sve banke i ljude koji traže kredit. Od 2011. godine u našoj zemlji više nije moguće podići kredit bez uvida u izvješće HROK-a. Što je HROK i kakva su izvješća u pitanju? HROK-ovo izvješće vrlo jasno izlista sva Vaša kreditna zaduženja, a svoje izvješće možete tražiti Vi sami ili ga može tražiti banka prije nego Vam realizira kredit.

Uvid u svoje izvješće možete tražiti putem online usluge, no ono se plaća. Kada banka traži izvješće da bi Vam realizirala kredit, onda ne postoji naknada. Što je HROK i otkad postoji? Hrvatski registar obveza po kreditima ne postoji niti 20 godina u našoj zemlji, a nastao je kao trend koji postoji u drugim europskim zemljama puno duže nego kod nas. HROK je zapravo posebna bankovna firma koja pomaže bankama odrediti kada je davanje kredita rizično, a kada je ono sigurno.

Što je HROK i kako popraviti svoj kreditni rejting?

Ponekad se može dogoditi da kredit ne otplatite po planu i radi toga Vam padne kreditni rejting, a par godina kasnije trebate stambeni kredit i onda se natežete s HROK-om i bankama jer Vam banke ne žele dati kredit koji je toliko bitan. Što u takvoj situaciji napraviti? Sigurni ste da ćete odgovornije otplaćivati novi kredit, no nemate priliku kako se dokazati. Postoje banke koje uzimaju rizičnije klijente radi puno razloga koje ovdje ne stignemo navesti, a isto tako morate znati da je velika razlika u tome hoće li Vam kredit biti odobren kada uzimate veliki ili mali kredit. Ukoliko uzmete mali kredit za nešto sasvim drugo, imate priliku podići svoj kreditni rejting.

Što je HROK-ov izvještaj veći, to je manje istaknut onaj kredit koji niste lako otplatili. Naravno, uvijek postoje neke druge banke koje će Vam dati kredit, a isto tako postoje online krediti koji ne podliježu pravilima HROK-a. Ukoliko Vas ne zanima samo što je HROK već i kako do kredita bez uvida u HROK, odlučite se za online kredit.
Tagovi: