Što je devizni račun

Financije

Što je devizni račun

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn 10000 kn

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 12:54
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je devizni račun i njegovo značenje

Računi u bankama postali su nezaobilazan dio naše svakodnevice i teško je zamisliti svakodnevni život bez posjedovanja istih. Otvoreni bankovni računi omogućuju nam priljev novaca bilo od plaće, mirovine ili nekog drugog prihoda novaca. Iako nam je život isprepleten bankovnim računima, postoje razni oblici računa, od tekućih, žiro pa sve do deviznih računa.

S tekućim i žiro računima smo gotovo svi upoznati, no devizni račun nije nužno toliko čest pa je dobro upoznati se s tim terminom ukoliko vam zatreba nekad u životu. Na pitanje što je devizni račun najjednostavniji odgovor je taj da je to tekući račun u stranoj valuti. Što je devizni račun i što on znači za pojedinca je to što takav račun može otvoriti bilo u banci u kojoj već ima otvorene i ostale račune, no isto tako račun takve vrste može otvoriti i u nekoj drugoj banci ukoliko se očekuje neki priljev novca u stranoj valuti.

Što je devizni račun i za što se koristi

Što je devizni račun razlikuje se kada je u pitanju privatna fizička osoba i kada je u pitanju pravna osoba. Devizni račun kako je već ranije spomenuto je tekući račun u stranim devizama. Što je devizni račun razlikovati će se s obzirom na to tko ste i u koje svrhe ćete isti koristiti. Privatne fizičke osobe devizni račun otvaraju kada im treba račun na koji će dolaziti novac u stranoj valuti, bilo da je riječ o plaći, mirovini ili nekom drugom obliku priljeva novca te isti taj račun mogu koristiti i za plaćanje stvari u inozemstvu.

Pravne osobe ili tvrtke pak otvaraju devizni račun kada namjeravaju poslovati sa inozemstvom. Poslovanje s inozemstvom moguće je i u matičnoj valuti, no kako bi si olakšali poslovanje i razne konverzije, mnogi se odlučuju na poslovanje na način da potrebne stvari plaćaju direktno sa postojećeg deviznog računa. No to vrijedi samo za plaćanje u inozemstvo jer unutar matične države obavezno je u matičnoj valuti.

Što je devizni račun i štednja

Što je devizni račun i koja je njegova svrha nije samo za poslovanje i uplate novaca, već postoje i neki drugi oblici korištenja istog tog računa. Naime, devizni račun može se koristiti i u svrhu štednje. Ukoliko imate neka financijska sredstva u stranoj valuti ili ste naslijedili novac u nekoj drugoj valuti, u banci u kojoj imate otvoren devizni račun možete se raspitati o mogućnostima štednje. Ukoliko se pitate što je devizni račun koji je namijenjen štednji, riječ je o jednom od oblika štednje u kojima se vaše financije u stranoj valuti uz dogovorenu kamatu ne mogu koristiti u svakodnevnom životu.

Riječ je zapravo o oročenoj štednji koju potpisujete u dogovoru s bankom pri čemu banka čuva vaš oročen novac i isplaćuje vam ga nakon što istekne količina vremena na koju ste pristali prilikom oročivanja štednje. Na devizni račun i štednju moguće je uplaćivati bilo koju stranu valutu priznatu od strane Hrvatske narodne banke.

Tagovi: