Što je brazilska depilacija

Ljepota i zdravlje

Što je brazilska depilacija

Što je brazilska depilacija i kako funkcionira

Dlačice na tijelu sasvim su prirodna stvar i osim ako ne postoji neki zdravstveni problem, svi ih imamo. No unatoč tome što su sasvim prirodne i što one imaju svoju svrhu, dlačice se često prezentiraju kao nešto ružno ili nehigijenski, zbog čega ih mnoge žene uklanjaju. Obično uklanjanje dlačica prvo krene s pazusima i nogama, već u teenagerskoj dobi, a s vremenom se počinje depilirati i intimni dio.

Postoje razni načini depilacije koji variraju s obzirom na to koliko dugo neće rasti dlačice, pa tako neki koriste britvice, dok neki koriste metode kao što je brazilska depilacija. Ukoliko niste čuli za brazilsku depilaciju i pitate se što je brazilska depilacija, na dobrom ste mjestu. Brazilsku depilaciju najjednostavnije je objasniti da je to kozmetički postupak koji miče dlačice s intimnog područja pomoću voska. Kako uklanjanje dlačica voskom daje dugotrajan rezultat, mnoge žene koriste ovu metodu uklanjanja dlačica kako ne bi morale brijati dlačice gotovo svakodnevno.

Što je brazilska depilacija i otkud dolazi

Kao što samo ime kaže, brazilska depilacija dolazi iz Južnoameričke države, Brazil. Što je brazilska depilacija i kako je krenula veže se uz poznate brazilske karnevale koji traju po nekoliko dana i okupljaju mnoge sudionike. Žene koje nastupaju u tim pokladnim paradama često su vrlo oskudno odjevene i pokazuju puno gole kože što bi iziskivalo redovitu depilaciju britvicama. Kako bi izbjegle iritacije koje ne izgledaju lijepo i uštedjele na vremenu, došlo je do ideje uklanjanja dlačica voskom na intimnom području.

Ta metoda djelotvorno uklanja dlačice, koje nakon toga ne rastu do 4 tjedna. Sada ste saznali i što je brazilska depilacija te zbog čega je ona nastala. Redovito uklanjanje dlačica voskom prorjeđuje količinu dlačica koje rastu na nekom području te je njihov rast sporiji nego što je to prilikom depilacije britvicama te stoga ne čudi da je ova metoda dobila na popularnosti diljem cijeloga svijeta. Danas se brazilska depilacija može napraviti u gotovo svakom kozmetičkom salonu.

Što je brazilska depilacija i koliko je bolna

Čitajući ovaj tekst mogli ste saznati što je brazilska depilacija i odakle dolazi. Brazilska depilacija je kozmetički postupak koji uz pomoć voska uklanja dlačice s intimnog područja. Ne govori se samo o bikini zoni, već je riječ i o uklanjanju dlačica s intimnog područja te s područja stražnjice. Uklanjanje dlačica samo po sebi može biti ponešto bolno, a kako se u ovoj situaciji radi o intimnom području, može biti i pomalo neugodno iskustvo.

No ne morate brinuti, mnogim kozmetičarkama je obavljanje brazilske depilacije postalo već gotovo rutinski posao te ih možete pitati bilo koja pitanja vezana uz to što je brazilska depilacija na koje će vam one dati potrebne informacije i pokušati tretman učiniti što je moguće manje neugodnim. Ukoliko se odlučite na taj tretman, odaberite kvalitetan kozmetički salon u kojem ćete se osjećati ugodno i slijedite upute koje dobijete od svoje kozmetičarke kako bi rezultati bili što bolji, za vaše zadovoljstvo.

Tagovi: