Simptomi srčanog udara

Ljepota i zdravlje

Simptomi srčanog udara

Simptomi srčanog udara, stalno ste neobjašnjivo umorni i patite od nesanice

Ako ste već duže vremena, bez pravog razloga, jako i neobjašnjivo umorni, možda vam je koronarna arterija sužena i srce se pojačano muči da osigura dovoljan dotok krvi, a pojačano i ubrzano pumpanje srca vas ustvari umara. Najmudrije je odmah posjetiti kardiologa. Simptomi srčanog udara, stalno ste neobjašnjivo umorni i patite od nesanice, iako ne radite ništa zahtjevno ni teško, vi ste sve umorniji, a paradoksalno, iako preumorni, iz noći u noć “brojite ovce”, jer vam san neće na oči. taj dnevni umor vas toliko iscrpljuje da uvečer upravo zbog premorenosti ne možete zaspati. Simptomi srčanog udara, neobjašnjiv i kontinuirani umor, kao i kronična nesanica mogu biti pred-simptomi infarkta ili srčanog udara, pa ne zanemarujte takve signale, nego na vrijeme posjetite kardioga. Stenoze ili suženja krvnih žila, vena i arterija skoro uvijek prvo upozoravaju teškim umorom i nesanicom, a to u pravilu nikada ne povežemo sa srcem i radom te naše tjelesne pumpe.

Simptomi srčanog udara, ubrzano isprekidano disanje kratkim udasima može biti alarm

Ako se lako zadišete ili ostanete bez daha, gutate zrak kratkim brzim udasima i svejedno nemate dovoljno zraka, pravac kardiologu. Ne odlažite pregled kod kardiologa, jer ako vaše srce ne dobiva dovoljno krvi, ne šalje je dovoljno ni u pluća, pa pluća ostaju bez kisika, a vi bez zraka. Simptomi srčanog udara, ubrzano isprekidano disanje kratkim udasima može biti alarm, dišni sustav u tijelu ovisi o ispravnom radu srca i dovoljnoj količini krvi i kisika koje srce šalje u vaša pluća. slijedom poremećaja krvotoka kroz srce i pluća, dolazi i tjelesne slabosti, gubitka snage iz mišića i onog neobjašnjivog umora. Simptomi srčanog udara, oslabljena cirkulacija je kriva za mišićnu slabost, jer kada srce ne radi ispravno sve se poremeti. Ako se uz već opisane simptome pojave neugodna stezanja u prsima i bolna grčenja i probadanja u prsištu, možda je najmudrije pozvati hitnu pomoć i preduhitriti infarkt. Pregled na vrijeme može spriječiti srčani udar.

Simptomi srčanog udara, mučnina, preznojavanje, sve veća slabost, vrtoglavica

Naravno, nisu svi tjeslesni simptomi kod svih pacijenata u predinfarktnom stanju isti, ali neki od njih su skoro identični kod svih pred-infarktnih stanja i uvijek upućuju na hitno djelovanje. Simptomi srčanog udara, mučnina, preznojavanje, sve veća slabost, vrtoglavica, bilo da imate samo jedan od ovih simptoma ili sve zajedno to je razlog za brigu i što hitniju liječničku pomoć. Vrtoglavica se može pojaviti zbog naglog ustajanja, a iz istih razloga vas može obliti hladan znoj i tjelesna nagla klonulost može pratiti sve te senzacije koje se javljaju jer ni mozak, kao ni pluća ne dobiva dovoljno krvi i kisika. Simptomi srčanog udara, možete vi popiti vode sa šećerom, leći da se smirite, ali pregled kod kardiologa napravite što prije. Obavezan EKG, krvna slika, ultrazvuk srca i pluća i ne dajte se otpremiti s odokativnom dijagnozom kako to nije ništa, nego samo napadaj tjeskobe ili samo rezultat nekog jačeg stresa u vašem životu.

Tagovi: