Savjeti za uštedu novca na namirnicama

Financije

Savjeti za uštedu novca na namirnicama

Zatraži brzi kreditAKCIJA! BESPLATAN kredit za NOVE korisnike do 400 € sa rokom otplate do 30 dana. Bez naknada, jamca i skrivenih troškova. Posudiš 400 € - vratiš 400 €

Koji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 08:34
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Ušteda novca na namirnicama je najstariji oblik štednje

U vremenima kada su ženama bile namijenjene preslica, kuhača i rađanje, a kućanstvo su vodile sa onoliko novca koliko bi im muž dao, nezaposlene kućanice su mogle ušparati nešto samo mudrim ekonomiziranjem sa ono malo što bi dobile da nahrane i prehrane obitelj. Ušteda novca na namirnicama je najstariji oblik štednje i još možemo najviše naučiti iz tih vremena iako se ponuda i opskrba jako promijenila od tog vremena, a mediji i stručnjaci su puni savjeta.

Ušteda novca na namirnicama je i ekološki svjestan čin, jer smanjuje i bacanje hrane i razbacivanje novca. Savjet o kupovanju obiteljskih pakovanja da bi uštedjeli, ali vrijedi samo za namirnice koje se teže kvare, žitarice, grahorice, rižu, brašno, šećer, sol i slično, ali oprez ako nemate prave uvjete za pohranu i te namirnice nakupovane u prevelikim količinama ćete na kraju pobacati zbog moljaca, žižaka, crva brašnara. Radije kupujte s planom kupnje za mjesec dana i pazite na rokove upotrebe.

Ušteda novca na namirnicama na akciji

Sniženja jesu prilika za uštede, ali pri tome morate paziti na rokove upotrebe i količine koje kupujete. Ušteda novca na namirnicama na akciji, zna biti velika zamka, jer ako pokvarljive namirnice gomilate samo zato što su na sniženju, najvjerojatnije ih nećete stići potrošiti do isteka roka trajanja i pola ćete baciti, a to je bacanje novca. Najbolje je ne ići u sljedeću kupnju dok ne potrošite zalihe, jer ako samo natrpate novokupljene namirnice, stare ćete na kraju baciti.

Ušteda novca na namirnicama je i ako ne trčite u dućan čim vam fali neki sastojak, jer ćete kupiti još deset neplaniranih stvari. Umjesto toga preinačite recept i napravite jelo sa zamjenskim sastojkom, dobit ćete novi recept i uštedjeti. Neki ljudi tako stihijski kupuju da im na kraju trebaju brzi krediti samo da se prehrane. Ne gulite voće i povrće u debelim slojevima, obično u kori bacate i najvrednije sastojke, bolje ih je temeljito oprati i koristiti s korom.

Jedina prava ušteda novca je promjena navika, ništa ne bacajte

Istina je da je hrana skupa, ali bacanje je još više poskupljuje. Jedina prava ušteda novca je promjena navika, ništa ne bacajte, Sve se može iskoristiti. Stari kruh ispohajte za doručak, narežite ga na kocke, osušite u pećnici i koristite za juhe i variva, napravite svoje krušne mrvice. Koru od jabuka osušite i dodajte biljnim čajevima, koru od agruma također, jasno, voće mora biti temeljito oprano prije guljenja, a rezance od kore agruma možete i ušećeriti.

Ako ne volite ušećerene korice limuna i naranči, zalijte ih medom, izvrstan pripravak protiv prehlada i poboljšanja teka. Ušteda novca je moguća na svakom koraku, krastavce, tikvice, patlidžan i mnoge druge vrste povrća ne morate guliti, samo ih temeljito operite. Zelene salate nikada ne kupujte u većim količinama. Koristite vakuumske posude ili vrećice za pohranu u frižideru, jer hladnoća isušuje voće i povrće koje će povenuti i brzo se početi kvariti i kupujte prema potrebama, a ne po željama.

Tagovi: