Sanjarica abecedno

Sanjarica abecedno

Sanjarica abecedno i značenje snova

Snovi se javljaju tokom spavanja i to uobičajeno pred jutro. Snovi su dio kognitivnih procesa i analizirani su od strane brojnih psihologa i psihijatra. Jedan od najpoznatijih psihologa Freud je analizirao snove i o tome izdao knjigu Tumačenje snova kojom je tvrdio da su snovi naše nesvjesne želje na bazi seksualnosti. Carl Jung je tumačio da snovi nisu samo to nego da otkrivaju i osobno, ali i kolektivno nesvjesno.

Ako malo razmislimo što sanjamo, zapravo ono što sanjamo su ili naši strahovi ili neostvarene želje ili nešto sasvim treće. Ponekad nas snovi podsvjesno pripremaju za neke važne životne događaje bili oni pozitivni ili negativni. Ukoliko smo radoznali potražit ćemo značenje sna i dobro nam je poznata sanjarica abecedno koju danas može pronaći na raznim web stranicama.

Sanjarica abecedno će na vrlo brzo po abecedi dati tumačenje sna na osnovi jedne riječi koja je za san nama ostala najupečatljivija. Sanjarica kakvu danas poznajemo građena je stoljećima i tisućljećima u raznim narodima. Asteci su imali svoja tumačenja snova, isto tako i Kinezi.

Sanjarica abecedno tumačenja starijeg doba

Sanjarica abecedno je postojala i u davna doba, ali u drugačijem obliku nego kakve ih mi danas nalazimo na internetu. Još su davni Asteci imali svoja tumačenja snova, kao i Egipćani i u to doba značenje snova se pripisivalo porukama božanstva. Razni narodi su na taj način tumačili snove, kojima su im bogovi htjeli poručiti neku poruku.

Kasnije u povijesti su uglavnom vladari imali ljude koji su više razumijevali ljudsku psihologiju i osobno poznavali karaktere vladara pa im nije bilo teško tumačiti snove svojih vladara. Na taj način su zarađivali i istovremeno zabavljali svoje vladare.

Kinezi su razvili svoj sistem tumačenja snova kao što su razvili i potpuno neovisan horoskop. Islamsko tumačenje snova je više orijentirano na duhovni svijet i na neki način se osoba veže uz duhovni svijet kroz san. Sanjarica abecedno postoji u velikoj većini tih starih tumačenja snova.

Romi potpuno neovisno s koljena na koljeno prenose značenje snova koje je više povezano sa mistikom i mogućim događajima koji slijede. Tumačenje snova se može susresti i u Starom Zavjetu kada Josip tumači faraonove snove. Dakle, sanjarica ima duboke korijene i razna tumačenja, ali uglavnom su snovi povezani sa podsvjesnim stanjem uma, nekom porukom koju san nosi ili priprema za događaj koji slijedi u velikoj većini starih tumačenja snova.

Sanjarica abecedno tumačenja novijeg doba

Sanjarica abecedno kakvu danas poznajemo ima svoju osnovu na zapadnjačkom tumačenju snova. Snovi predstavljaju odraz naše podsvijesti, jer um je najviše neistraženi organ našeg tijela. Vrlo često se u životu susrećemo sa izrazom snaga uma, ponekad i ne razumijemo značenje tog izraza. Um ima svoj put proživljavanja u odnosu na naše tijelo, um je taj koji diktira pokrete, sluh, govor i sve ostale funkcije tijela. Snovi su odraz naše podsvijesti, svega što proživljavamo u budnom stanju, ali si ne možemo rastumačiti značenje događaja.

Sanjarica abecedno nam na lak i jednostavan način bilo da je u obliku knjige ili internetske web stranice prema abecedi daje razna tumačenja snova. Potrebna je samo jedna riječ koja će nas najviše podsjećati na san ili koju smo jedino zapamtili iz sna. Vrlo često se ne možemo ni sjetiti što smo sanjali, iako ujutro znamo da nešto jesmo sanjali. To je samo znak da još nismo spremni u svjesnom stanju prihvatiti poruku nesvjesnog stanja mozga.
Tagovi: