Rexocef – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Rexocef - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Rexocef djelovanje

Rexocef je antibiotik koji pripada skupini cefalosporini, te se koristi za liječenje infekcija bakterijama kod odraslih i djece koja su starija od 12 godina. Ukoliko imate alergiju na sastojke ovog lijeka o tome obavijestite liječnika koji će vam propisati neki drugi lijek.

Infekcije uha, grla, nosa kada postoje problemi sa paranazalnim sinusima, sinusitisu, problema sa krajnicima kod angine i tonzilitisa, problema sa ždrijelom, te problema sa grla, faringitisom. Također se liječe infekcije donjih dišnih puteva kod akutnog bronhitisa, te pogoršanja kroničnog bronhitisa, upala pluća, pneumonije i bronhopneumonije.

Rexocef je antibiotik koji se primjenjuje u liječenju infekcija mokraćnih sustava kao što su akutne infekcije gornjih mokraćnih puteva, te akutnih infekcija mjehura kod žena cistitis. Primjenu ima kod liječenja infekcija akutnih gonokokni uretritisa kod muškaraca, te akutnu gonokoknu infekciju cerviksa kod žena. Ujedno se liječe i infekcije kože i mekih tkiva. Vrlo često se koristi kao nastavak antibiotske terapije nakon bolničkog liječenja kako bi se infekcija izliječila do kraja.

Rexocef nuspojave

Rexocef može kao nuspojavu izazvati teške alergijske reakcije ukoliko imate alergijske reakcije na sastojke lijeka. Osip, problemi s gutanjem, problemi s disanjem, oticanje lica, usta, grla, te jezika mogu dovesti do gušenja kao posljedica alergijske reakcije. primjena kod djece mlađe od 12 godina se ne preporučuje jer nema dovoljno znanstvenih ispitivanja kako lijek djeluje na razvoj djeteta. Ujedno ukoliko imate problema sa bubrezima te bilo kakav poremećaj rada bubrega ovaj lijek će biti propisan samo ako je nužno da ga osoba koristi. Jednako je i sa osobama koje imaju probavne smetnje.

Moguće nuspojave korištenja Rexocef antibiotika su povraćanje i proljev koji mogu trajati tokom cijele terapije, ali i nakon završetka terapije. Ukoliko je proljev težak, ima krv u sebi ili sluz preporučuje se obratiti se liječniku koji će promijeniti terapiju sa drugim lijekom. Nuspojava koja utječe negativno na probavni sustav jer može doći do sporog rada crijeva, te dovesti do ozbiljnih posljedica zatvora i začepljenja koje mogu biti vrlo opasni ako potraju.

Ukoliko koristite ovaj antibiotik a trebate napraviti krvne pretrage ili pretrage urina, lijek može djelovati na rezultate krvnih pretraga i pretraga urina, pa ako koristite ovaj lijek o tome obavijestite liječnika koji traži krvne pretrage i pretrage urina.

Rexocef iskustva

Osobe koje su koristile Rexocef antibiotik mogu posvjedočiti da su imali probavnih problema, koje su najčešće praćene proljevom. Kod nekih osoba se poteškoće se proljevom mogu zakomplicirati i stvoriti dugotrajne probleme koji mogu postati ozbiljna opasnost za zdravlje i opće stanje organizma.

Iskustva upozoravaju da ovaj lijek treba konzumirati uz obrok kako bi se lakše podnijela terapije, te uz to konzumirati puno tekućine. Potrebno je strogo se držati propisane doze i trošiti lijek u točno određeno vrijeme kako je liječnik propisao. Rexocef je lijek koji može izazvati velike tegobe osobama koje imaju poremećaj rada bubrega i bubrežne funkcije.

Lijek se u pravilu ne preporučuje trudnicama i dojiljama osim ako je doista nužno kako bi se majka izliječila jer infekcija bi mogla nanijeti više štete neko ovaj lijek. Konzumiranjem ovog lijeka ne dolazi do utjecaja na kognitivne sposobnosti, tako da dok ste pod terapijom možete upravljati vozilima i strojevima, no ukoliko osjetite omaglicu svakako nemojte voziti i upravljati strojevima.


Tagovi: