Prospan sirup – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Prospan sirup - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Prospan sirup i za što se koristi?

Prospan sirup možemo opisati kao sirup za kašalj koji je na potpuno biljnoj bazi bez ikakvih aditiva ili umjetnih bojila. Glavni sastojak i ono po čemu je navedeni sirup najpoznatiji je svakako suhi ekstrakt lista od bršljana. Bršljan je biljka koja je oduvijek poznata u po svojim snažnim svojstvima koja se koriste protiv kašlja. Za što se koristi Prospan sirup? Navedeni sirup se koristi za liječenje kašlja koji je praćen s obilnim sekretom kod djece koja su starija od dvije godine i isto tako kod odraslih.

I dok smo naučeni odmalena da su sirupi za kašalj često odbojnog okusa, navedeni lijek je ugodnog okusa koji je blago slatkasti na trešnju. Danas ga možemo nabaviti u bočicama od 100 ili 200 ml i dolazi s posebnom čašicom koja je jednostavna za doziranje. Bočice također dolaze s posebnim nastavkom koji onemogućava prolijevanje sirupa. Prije nego krenete koristiti navedeni lijek bitno je pažljivo pročitati upute koje dolaze sa njime, i isto tako popričati s liječnikom i ljekarnikom.

Kako se koristi Prospan sirup i kako on djeluje?

Navedeni lijek je bitno uzimati točno po uputama koje dolaze uz njega, ili kako je naredio liječnik ili ljekarnik. Prospan sirup se uzima kroz usta uz pomoć čašice koja dolazi uz sirup. Prije upotrebe bitno je dopro protresti lijek. Konzumira se ujutro, popodne i navečer. Koliko dugo se smije uzimati navedeni sirup? Tjedan dana je preporučena doza. Ako se u rok tjedan dana vaše stanje ne popravi, bitno je obratiti se svome liječniku radi drugog oblika liječenja. Kako djeluje Prospan sirup? Njegova glavna uloga je razrijediti gustu bronhalnu sluz, potaknuti iskašljavanje, i rješavanje obilnog stvaranja sekreta.

Da li navedeni lijek uzrokuje nuspojave? On može uzrokovati nuspojave, iako se one ne pojavljuju kod svakoga. Nuspojave mogu biti: Alergijske reakcije koje se očituju u oticanju lica, jezika te grla. Ostale moguće nuspojave: Probavne smetnje kao i mučnina, osip kao i otežano disanje. Mnogobrojna iskustva korisnika navedenog sirupa govore kako su nuspojave veoma rijetke. U slučaju da primijetite neku od navedenih nuspojava bitno je obratiti se svome liječniku ili ljekarniku kako bi što prije uklonili nuspojavu.

Gdje kupiti Prospan sirup i koja je cijena?

Navedeni lijek se može dobiti bez recepta u ljekarni kao i specijaliziranim trgovinama, cijena za 100 ml sirupa je 46,00 kuna. Kako čuvati Prospan sirup? Lijek je bitno čuvati izvan dohvata djece. Sami sirup se ne smije konzumirati nakon isteka roka koji je naveden na pakiranju proizvoda. Valjanost sirupa je 6 mjeseci nakon njegovog otvaranja ako se ne potroši. Kako izgleda Prospan sirup? Radi se o svjetlo smeđoj otopini koja je slatkastog i voćnog okusa s blagim okusom te mirisom trešnje.

Sirup može doći u pakiranju od 100 ili 200 ml u malenoj staklenoj bočici i dozira se po 10 ml s dozirnom čašicom koja dolazi uz sirup. Radi se o jednom od omiljenijih sirupa za kašalj danas kod djece i odraslih. Važno je navesti kako navedeni sirup nije preporučljivo kombinirati s drugim lijekovima za kašalj. Prije nego krenete koristit lijek bilo bi poželjno da se konzultirate sa svojim liječnikom ili ljekarnikom. Isto tako sačuvajte uputu o lijeku kako bi uvijek bili upoznati sa njegovim doziranjem i mogućim nuspojavama.

Tagovi: