Promjena osobne iskaznice – gdje i po kojoj cijeni

Financije

Promjena osobne iskaznice - gdje i po kojoj cijeni

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 14:53
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Promjena osobne iskaznice elektroničkim putem

Sjećate li se čekanja u dugim redovima Policijske uprave kada ste trebali zamijeniti osobnu iskaznicu jer vam je istekla. Sjećate li se svih obrazaca koje ste trebali ispuniti, uplate državne pristojbe na poštanskom šalteru pred kojim je opet bio dugački red? Gužva, nerviranje, ako je netko odustao od čekanja i ustupio vam svoj manji broj, bili ste presretni. Sada više to ne morate, promjena osobne iskaznice elektroničkim putem preko e – građani je sve pojednostavnila.

Naravno, možete vi još uvijek novu iskaznicu tražiti na starinski način, ali to je čist gubitak vremena. Stari način koristite samo ako vam je žurno potrebna nova iskaznica, jer na e – građani se može izvršiti promjena osobne iskaznice samo u redovnoj proceduri. Ispunite e – zahtjev za promjenu, uplatite novac i u roku od 30 dana će iskaznica biti dostavljena.

Kada vam je potrebna promjena osobne iskaznice

Ako vam je osobna iskaznica ukradena ili ste je izgubili, trebate novu, ali prije morate oglasiti u narodnim novinama gubitak. Ako je vaša identifikacijska isprava oštećena, opet trebate novu. Kada vam je potrebna promjena osobne iskaznice, ako je stara istekla, ako ste promijenili boravište, adresu stanovanja, ime ili prezime, spol, ili možda vjenčanjem ili razvodom mijenjate samo prezime. Punoljetne osobe koje prvi put traže osobnu iskaznicu ne plaćaju pristojbu, taj trošak namiruje država.

Osoba koja prvi put traži osobnu iskaznicu mora priložiti fotografiju u boji dimenzija 3,5 cm x 4,5 cm, a ostalima prilažu staru osobnu iskaznicu za usporedbu, prema kojoj se uzima fotografija iz arhive od stare iskaznice, s tim da nije starija od 5 godina ili da se izgled osobe nije bitno promijenio. Promjena osobne iskaznice preko e – građani je jednostavan i brz postupak, iskaznica se izdaje na 5 godina, a samo starijima od 70 godina na rok od 40 godina.

Promjena osobne iskaznice redovna i izvanredne cijene

Ako imate vremena čekati da sve ide po redovnoj proceduri, cijena promjene iskaznice je 15 eura i preuzimanje za 30 dana. Prva iskaznica ta osobe koje su tek navršile 18 godina, ne košta ništa, troškove izrade snosi država, a preuzimanje je za 30 dana. Osobe koje su navršile 70 godina plaćaju pristojbe 10 eura, a preuzimanje je za 30 dana. Promjena osobne iskaznice redovna i izvanredne cijene se odnose na osobe koje žele ubrzane postupke izrade iskaznice.

Tako će promjena osobne iskaznice koju trebate za 10 dana koštati 30 eura, a troškovi iskaznice koju trebate za 3 dana vas koštaju 70 eura. I osobe starije od 70 godina iako im iskaznica vrijedi 40 godina, ako je koriste u elektroničkom smislu potvrde identiteta ipak će morati i dalje tražiti novu osobnu iskaznicu svakih 5 godina i to samo zbog elektroničkog potpisa pri identifikaciji u banci i na mjestima gdje je to potrebno.
Tagovi: