Pramenovi na tamnoj kosi

Ljepota i zdravlje

Pramenovi na tamnoj kosi

Pramenovi na tamnoj kosi, nijansiranje kose

Kada želimo promijeniti nešto na našoj kosi a ipak nismo spremne na veliku promjenu, tada su pramenovi najbolji izbor. Nijansiranjem kose možemo promijeniti izgled kose bez obzira na boju i dužinu, a pramenovi pridonose izgledu bujnije i zdravije kose. Kada su u pitanju pramenovi na tamnoj kosi, plavi pramenovi mogu biti pravo osvježenje, uklapaju se savršeno na ravnu i kovrčavu kosu kao i kratku ili dugu. Pramenovi ipak trebaju varirati u veličini i nijansi kako bi se istakla osnovna boja kose. Pramenovi na tamnoj kosi mogu biti u tamno plavoj ili svjetlo smeđoj boji, razlog je upravo lijepo nijansiranje koje se dobiva. Primjerice, platinasti pramenovi na tamnijoj kosi ne bi izgledali prirodno kao na svjetlijoj kosi, pa je potrebno obratiti pozornost na tonove i prilagoditi boju pramenova prema boji vašeg tena. Vaš frizer vam svakako može pomoći u odabiru i savjetovanju što bi vam najbolje odgovaralo. Najsvjetliji i najširi pramenovi bi trebali biti pozicionirani tako da uokviruju vaše lice. Pramenovi se rade na zdravoj kosi kako ne bi došlo do isušivanja, tako da kosa koja je bila bojana i koja je oštećena nije najbolji kandidat za pramenove.

Pramenovi na tamnoj kosi, popularnost pramenova

U svijetu frizura i kose, pramenovi su oduvijek bili najpoželjniji trend bez obzira na popularnost. Mnoge žene nisu spremne na dramatičnu promjenu boju kose, i upravo ovdje pramenovi nude suptilan odmak od prirodne nijanse kose. Pramenovi na tamnoj kosi su oduvijek bili poželjni, od nekoliko manjih pramenova uz lice ili stotine tankih pramenova koji će lagano transformirati boju kose, igra pramenovima je uvijek savršeno osvježenje za kosu. Kada pridodamo uz pramenove razigranost i volumen kose, dobivamo kosu koja više nije jednolična i beživotna. Današnji najpopularniji pramenovi su svakako: Plavi pramenovi na svjetlo smeđoj kosi, pješčano sivkasti pramenovi na tamnoj kosi, golden rose pramenovi, balayage pramenovi koji zadržavaju osnovnu boju kosu ali naglašavaju pramenove, i popularni ombre. Pramenovi na kosi koja je tamnija mogu izgledati sasvim prirodno ukoliko se odlučite na malo svjetlije nijanse od prirodne boje kose, dok isto tako odabir nijansa poput plave može biti idealan izbor ako tražite određenu zaigranost.

Pramenovi na tamnoj kosi, razlike između tehnika bojanja kose

Posljednjih godina izmijenili su se mnogi trendovi u bojanju kose, ombre, balayage, sombre su preuzeli svijet sa svojim pravilima tehnike bojanja kose, no što su oni zapravo? Pramenovi na tamnoj kosi se upravo mogu postići i njima, kako? Gotovo nema žene danas koja nije čula za popularni Ombre, upravo je ovo tehnika bojanja kose koja je oduševila mnoge žene. Ova tehnika bojanja kose bazira se na tome da je kosa tamnija pri korijenu a nekoliko je nijansi svjetlija kako ide prema vrhovima, što znači da je prijelaz različit u nekoliko tonova ali je vidljiv. Sombre je mogli bi reći nježnija varijanta ombre efekta, ovdje nema oštrih kontrasta između korijena kose i vrhova, nego su boje nježnije i prijelaz između boja je lakši. Balayage se postiže tehnikom slobodne ruke gdje se odvajaju pramenovi kose i ručno boje na ploči ili nekoj drugoj površini, dobiva se efekt kao da je kosa posvijetlila na suncu i dosta je tražena tehnika bojanja u svijetu pramenovi na tamnoj kosi. Bojanje kose nikada nije bilo lakše i popularnije nego danas.

Tagovi: