Plibex – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Plibex - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Plibex djelovanje

Plibex tablete su lijek koji u sebi sadrži vitamine B skupine koji imaju ulogu poboljšati metabolizam ugljikohidrata, bjelančevina i masti. Ovaj lijek se uzima na preporuku liječnika ili ljekarnika prema točno određenim uputama i ne smije se prekoračiti preporučena dnevna doza. Ove tablete mogu koristiti odrasli i djeca starija od 5 godina ukoliko kod njih postoji manjak hipovitaminoza ili nedostatak avitaminoza vitamina B kompleksa.

Stanje kada se uzimaju Plibex tablete je kada postoji povećana potreba za vitaminima B skupine ili nedovoljan unos vitamina B, također kada postoji disfunkcija jetre i probavnog sustava, dodatak uz određene lijekove, bolesti kože, upale živaca i nedostatka vitamina kod kroničnih alkoholičara.

U trudnoći i kod dojenja za uzimanje ovog lijeka se posavjetujte sa liječnikom i strogo se držite preporučene količine ukoliko je liječnik propisao uzimanje lijeka. Lijek sadrži i laktozu pa ukoliko ste alergični na laktozu budite oprezni. Za djecu će također biti propisana doza od strane pedijatra u skladu sa stanjem djeteta.

Plibex nuspojave

Moguće su nuspojave u slučaju predoziranja i tada se trebate obratiti liječniku. U slučajevima kada uzimate druge lijekove o tome trebate informirati liječnika koji propisuje Plibex jer na primjer kod lijekova za Parkinsonovu bolest, lijekova za liječenje raka Plibex umanjuje djelovanje ovih lijekova. Dok kod imunosupresiva, pripravaka kalija, neomicina, oralnih kontraceptiva svakako poremećuje učinkovitost ovog lijeka. Konzumiranje alkohola se ne preporučuje uz ovaj lijek.

Nuspojave su vrlo rijetke no ako se pojave one mogu biti primijećene kao trnci u rukama i nogama, glavobolja, mučnina, nadutost, proljev, crvenilo, osip, nagon za povraćanje.

Ovaj lijek nemojte uzimati ukoliko mu je istekao rok trajanja jer on gubi svoja svojstva i može vrlo štetno djelovati na cijeli organizam, prvenstveno jetru i bubrege. Također ukoliko ste alergični na bilo koji sastojak ovih tableta nemojte uzimati ovaj lijek jer biste mogli izazvati teške alergijske reakcije koje mogu biti opasne po život, pa ćete morati tražiti hitnu medicinsku pomoć zbog ovog lijeka.

Plibex iskustva i cijena

Plibex tablete pripadaju skupini lijekova koji se mogu nabaviti u ljekarni bez recepta, no za korištenje se svakako posavjetujte sa liječnikom ili ljekarnikom ukoliko trošite i druge lijekove ili prvi puta uzimate ovaj lijek. Skupina vitamina B je neophodna za jačanje imuniteta i cijelog organizma kako ne biste osjećali konstantan umor i iscrpljenost.

Iskustva korisnika svjedoče da Plibex povoljno djeluje i na kosu, nokte i kožu jačajući imunološki sustav. U ovom lijeku vitamini B1, B2, B12, B6, B3 i B5 se nalaze u optimalnoj kombinaciji u zadovoljavaju dnevne potrebe organizma za ovim vitaminima, no preporučenu dozu će vam svakako propisati liječnik.

Iskustva pokazuju da ovaj lijek poboljšava i funkcioniranje živčanog sustava, psihološku funkcionalnost, smanjuje umor i iscrpljenost. Osim što će kosa, nokti i koža djelovati zdravije, crvenila i iritacije kože bit će rjeđe, nokti će se manje lomiti, a ranice i ispucalost usana će nestati. Ukoliko se nalazite pod stresom B kompleks vitamina će vam svakako pomoći da se vaš organizam oporavi. Cijena je oko tridesetak kuna u slobodnoj prodaji u ljekarnama.


Tagovi: