Pi kriptovaluta

Tech

Pi kriptovaluta

Uloži u kriptovalute

Najbolje i najsigurnije mjesto za kupovinu i prodaju kriptovaluta po najboljim cijenama

Što je Pi kriptovaluta

Oko toga što je Pi kriptovaluta još uvijek se vode polemike. Pi je samo jedna od kriptovaluta koje su se pojavile u zadnje vrijeme. Svaki dan se na tržištu pojavi nekoliko novih kriptovaluta i projekata, a u početku je teško razabrati da li se radi o smeću ili o projektu koji će ubuduće zaživjeti. Upravo je ovo glavna dilema i kod Pi kriptovalute oko koje još uvijek nema dogovora.

Cijela Pi kriptovaluta i projekt trenutno ima već 13 milijuna korisnika, a po dostupnim podacima taj broj raste svakim danom i to za 50tak tisuća novih korisnika. Pi je kriptovaluta koja se veoma jednostavno “rudari” i to korištenjem mobilnog uređaja. Ovo “rudarenje” ne iziskuje jako računalo sa puno radne memorije, veliku potrošnju električne energije i rješavanje kompliciranih matematičkih jednadžbi kako bi se izrudario novi Pi novčić. Upravo zbog jednostavnosti “rudarenja”, koje se obavlja u pozadini operacijskog sustava vašeg mobilnog uređaja, ova kriptovaluta svakim danom bilježi nove korisnike.

Pi kriptovaluta i blockchain tehnologija

Dakle za “rudarenje” Pi kriptovaluta, potrebno je imati mobilni uređaj, instalirati Pi aplikaciju i aplikaciju pustiti u rad. Sve što vi morate napraviti je jednom dnevno potvrditi nastavak “rudarenja” putem aplikacije. Ipak, ono što treba naglasiti je da Pi nije klasična kriptovaluta koja se zasniva na Blockchain tehnologiji. Na implementaciji Blockchain tehnologije u Pi mrežu se trenutačno radi i pitanje je da li će uspjeti.

Za sada Pi prvenstveno ostaje digitalni novac, koji već ima određena mjesta i mogućnost kupovanja. Pi kriptovaluta izaziva mnogo skepse po pitanju sigurnosti, jer mnogi eventualni korisnici ne vide smisao Pi projekta osim u tome da skuplja osobne podatke koje je potrebno dostaviti prilikom registracije. Međutim, prilikom registracije, Pi mreža koristi usluge trećih aplikacija koje su certificirane za obradu i čuvanje osobnih podataka. Treba reći kako su Pi kriptovalutu pokrenula dva ugledna britanska znanstvenika, koji ne skrivaju svoj identitet i čak imaju svoj video kanal gdje objašnjavaju Pi kriptovalutu i hodogram u razvoju cijelog projekta.

Pi kriptovaluta u budućnosti

Pi kriptovaluta ima sadašnjost jer se već sada može koristiti za kupovinu raznih stvari koje se nude unutar samog projekta i Pi zajednice. Ipak, još uvijek se rijetko obavljaju ovakve kupovine, već velika većina korisnika marljivo skuplja svoje Pi novčiće nadajući se da će im u budućnosti rasti vrijednost. Ovaj pristup ima smisla, ako znamo kako Pi zajednica svakim danom raste za navedenih 50tak tisuća korisnika a i ako znamo što planiraju tvorci Pi kriptovalute. Pi mreža se želi potpuno decentralizirati i dovesti sve korisnike u jednak položaj, a ishodišna točka za to su jednake mogućnosti “rudarenja” za sve koji imaju mobilne uređaje.

Naravno mobilne uređaje ima puno više ljudi od onih koji posjeduju tehnologiju koja ima mogućnost rudarenja Bitcoina. Još jedna moguća prednost Pi kriptovaluta je u tome što se Bitcoin promatra kao zlato unutar kripto svijeta, dok se Pi kriptovalute namjeravaju koristiti kao decentralizirano sredstvo plaćanja. Trenutno je u opticaju više od 80 milijardi Pi novčića, a procijenjena vrijednost jednoga je oko 2 dolara. Svakako dobar temelj za ono za što je stvorena Pi mreža.

Tagovi:

Uloži u kriptovalute

Najbolje i najsigurnije mjesto za kupovinu i prodaju kriptovaluta po najboljim cijenama