Physiotens – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Physiotens - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Physiotens lijek i njegovo djelovanje

Physiotens je lijek koji svojim osnovnim sastojkom moksonidin-om djeluje kao lijek antihipertenzitiv i učinkovito djelujuće na liječenje visokog krvnog tlaka. Djelovanje lijeka usmjereno je na širenje krvnih žila čime olakšava kolanje krvi kroz krvne žile te na taj način snižava krvni tlak.

Ukoliko imate bradikardiju, usporeni puls ili zatajenje srca liječenje ovim lijekom se ne preporučuje. Također ako imate koronarne bolesti ili nestabilnu anginu pektoris o tome informirajte liječnika koji vam želi odrediti terapiju lijekom Physiotens. Poremećaji rada bubrega mogu postati još intenzivniji i teži kod korištenja ovog lijeka pa je potrebno dozu lijek prilagoditi zdravstvenoj situaciji bubrega.

U kombinaciji sa drugim lijekovima pa iako oni bili i biljnog porijekla ovaj lijek može umanjiti, ali i pojačati djelovanje drugih lijekova pa i o tome trebate informirati liječnika koji vam propisuje ovaj lijek. Za vrijeme terapije ovim lijekom nemojte konzumirati alkohol jer lijek može pojačati učinak alkohola. Tokom trudnoće i dojenja se ne preporučuje koristiti terapiju ovim lijekom, te ukoliko ste na terapiji ovim lijekom ukoliko osjećate pospanost i omaglicu upravljanje vozilima i strojevima se ne preporučuje dok traje terapija.

Physiotens lijek i njegove nuspojave

Nuspojave kod korištenja lijeka Physiotens mogu izazvati alergiju na laktozu jer lijek u svom sastavu ima laktozu. Osim alergije na laktozu lijek može izazvati i ozbiljnije alergijske reakcije kao što su oticanje grla, jezika, lica, odnosno može se pojaviti angioedem pa u tom slučaju trebate potražiti hitno liječničku pomoć.

Lijek Physiotens ima nuspojave vrlo često suha usta, a mogu se pojaviti i opća slabost, pospanost, omaglice, vrtoglavice, glavobolje. Nadalje kao nuspojave u terapijama ovog lijeka se mogu pojaviti bolovi u leđima, osipi po tijelu i svrbež, a nerijetko izaziva i probleme sa nesanicom i poremećaje rada probavnog sustava kao mučnine, proljeve, povraćanja.

Nije nemoguće se se kod nekih osoba jave i nuspojave kao što su nesvjestica, bol u vratu, nervoza, zujanje u ušima, oticanja u raznim dijelovima tijela, bradikardija usporen rad srca, te je moguće da dođe do naglog pada krvnog tlaka naročito kod naglog ustajanja te to može utjecati na vrtoglavicu, pa čak i nesvjesticu.

Iskustva s lijekom Physiotens i cijena lijeka

Osobe koje su bile na terapiji lijekom Physiotens mogu posvjedočiti veliku učinkovitost ovog lijeka kod liječenja visokog krvnog tlaka, pa se čak kod nekih pojavilo naglo i iznenadno snižavanje krvnog tlaka koji je doveo do omaglice i vrtoglavice. Neke osobe svjedoče da je kod njih došlo do bradikardije usporenog rada srca, a za suha usta velika većina naglašava da je nuspojava kod korištenja ovog lijeka.

Određeni broj ljudi su osjetili poremećaje u probavnom sustavu, odnosno osjetili su mučnine, povraćali su, te su uslijed toga osjećali opću slabost i umor koji je popraćen pospanosti. Osobe koje su koristile drugi lijek koji djeluje kao beta blokator imale su pojačan učinak, te su trebali prestati sa uzimanjem drugog lijeka ili o tome informirati liječnika. Stoga je vrlo važno kada se propisuju ovakvi jaki lijekovi upoznati liječnika o svom zdravstvenom stanju i o svim lijekovima koje koristite kako bi liječnik specijalist procijenio da li će vam propisati terapiju Physiotens lijekom.

Lijek se izdaje isključivo na recept i nije ga moguće nabaviti u slobodnoj prodaji bez recepta liječnika.


Tagovi: