On page seo optimizacija

Tech

On page seo optimizacija

On page seo optimizacija definicija i svrha

Kako bi seo optimizacija bila uspješna najvažniji dio je postavljanje dobre baze on page seo optimizacija. Ovaj dio seo optimizacija predstavlja da korisnicima i čitateljima na svojoj web stranici ponudite prvenstveno kvalitetan sadržaj kojim će jednostavno i lako navigirati i doći do željene informacije ili proizvoda koji nudite.

Kako biste postigli kvalitetu stranice koju će internet tražilice visoko rangirati potrebno je slijediti određena pravila koja tražilice analiziraju u svom pristupu rangiranja. Cilj rangiranja u samoj tražilici je da vaša stranica bude rangirana na vrhu tražilice kada korisnik unese traženi pojam. Kako biste to postigli prvo je potrebno istražiti koje su ključne riječi vezane za vašu djelatnost i sadržaj stranice. Također, ključne riječi trebaju biti spomenute i u tekstu vaše stranice, preporučuje se u prvih sto riječi spomenuti ključne riječi ako želite da tražilica prepozna i analizira za rangiranje vašu stranicu.

Kvaliteta sadržaja koji se nalazi na vašoj stranici, te preglednost stranice daje na vrijednost vašoj stranici. Originalnost stranice popraćena odličnim dizajnom i grafikom, te sadržajima poput videa, grafikona, kvalitetnih slika uvelike će pomoći u izgradnji kvalitetne i pouzdane web stranice koja on page seo optimizacija može dovesti do zavidne razine.

Osigurajte svojim klijentima SEO rezultate?

Kontaktirajte nas za suradnju.

Za agencije koje prepoznaju partnera!

On page seo optimizacija osnova kvalitetne seo optimizacije

Za kvalitetnu seo optimizaciju koja vodi većem broju posjetitelja i korisnika vaše web stranice, on page seo optimizacija kako smo naveli igra ključnu ulogu. Osim pružanja kvalitetnog sadržaja koji je originalan i razlikuje vas od vaše konkurencije, pozicioniranje ključnih riječi na stranici je važan zbog prepoznavanja vaše stranice od strane robota internetskih stranica koji će to koristiti u ocjenjivanju kvalitete i pouzdanosti.

S obzirom da je jedan od ciljeva on page seo optimizacije visoko rangiranje u tražilicama, kvaliteta stranice vodi i visokoj ocjeni page rankinga koji također vodi krajnjem cilju, a to je velika posjećenost vaše stranice.

Odlična on page seo optimizacija ima bazu u odličnom tehničkom dijelu stranice, kvaliteti stranice i preporuci korisnika i čitatelja koji će dalje promovirati vašu stranicu. Tehnički dio stranice je izuzetno važan jer on diktira daljnje korištenje stranice, uz brzinu otvaranja stranice, samo ćemo spomenuti stručni dio meta tagova i HTML kodove koje programeri koriste prilikom izgradnje same stranice, a izuzetno su važni za proces rangiranja internetskih tražilica.

Jednom dobro postavljena on page optimizacija ne znači da je više nikada nećete mijenjati, naprotiv potrebno je mijenjanje i sadržaja sa novim podacima ili proizvodima, ali jednako tako prečesto mijenjanje može imati negativan utjecaj na korisnike. Na primjer ukoliko korisnik preporuči vašu stranicu svojim prijateljima, a vi ste u međuvremenu promijenili sadržaj, svakako ćete izgubiti na vjerodostojnosti i povjerenju korisnika.

On page seo optimizacija što izbjegavati

On page seo optimizacija ima pravila kojih se potrebno pridržavati kako bi se izbjegli negativni efekti da roboti isključe vašu stranicu iz analize rangiranja tražilice ili da vas sami korisnici preskoče ili odbace zbog nekvalitetne stranice bilo zbog tehničkog dijela ili sadržaja.

Ono što trebate izbjegavati je prečesto ponavljanje ključnih riječi ili skupine ključnih riječi, radije se koristite sinonimima koji će asocirati na ključne riječi. Osim prečestog ponavljanja ključne riječi treba u tekstu sadržaja stranice pozicionirati u prvih sto riječi.

Izbjegavajte u kreiranju sadržaja stranice bilo kakva kopiranja tekstova jer to ne pridonosi originalnosti vaše stranice, algoritam tražilica će vrlo lako prepoznati takve tekstove, a i čitatelji će brzo zatvoriti vašu stranicu jer im je tekst već možda i poznat. Sljedeće što trebate izbjegavati je da je tekst naslova vaše stranice dugačak, on je zapravo prvi prozor ka vašoj stranici i treba biti kratak i reprezentativan, primamljiv i da zainteresira čitatelja do klikne na vašu stranicu, stručno se taj naziv teksta zove H1 tag.

Nemojte koristiti preduge opise sadržaja web stranice jer to neće nitko čitati, oni trebaju biti kratki, uobičajeno je 120 do 140 riječi kako bi zaintrigirali čitatelje. Jednako tako za on page seo optimizacija proces sam sadržaj teksta ne bi trebao biti dulji od dvije tisuće riječi maksimalno. Svakako je korisno da i vi na svojoj stranici imate izlazne linkove srodnih stranica, međutim pripazite da ti linkovi doista i vode k tim stranicama, te da su te stranice kvalitetne i srodne sadržaju vaše stranice. Ukoliko, linkovi vode ka zastarjelim stranicama privremeno ih možete zamijeniti linkom koji vodi ka stranici 404 error na kojoj ćete obavezno navesti povratni link na svoju stranicu.
Tagovi:

Osigurajte svojim klijentima SEO rezultate?

Kontaktirajte nas za suradnju.

Za agencije koje prepoznaju partnera!