Nuspojave herbalife

Nuspojave herbalife

Nuspjave herbalife na što pripaziti

Nuspojave Herbalife prozvoda koji su poznati diljem svijeta i kontrolirani od najstrožih svjetskih zdravstvenih institucija u nekim slučajevima se ipak mogu pojaviti. Prvenstveno treba znati da ovaj dodatak prehrani iako predstavlja zamjenski obrok, ne smije biti jedini način prehrane tokom dana, te da uz korištenje ovih proizvoda nije poželjno konzumirati lošu prehranu jer tada Herbalife ne postiže svoj učinak, već se uz ovaj dodatak prehrani treba zdravo i nutritivno hraniti.

Sastojci Hrebalife proizvoda nalaze se na deklaraciji svakog proizvoda, te ukoliko imače imate problema sa alergijama provjerite sastojke jer možda u nekom od proizvoda se nalazi neki sastojak koji kod vas sklonim alergijama može uzrokovate lakše, ali i teže alergijske reakcije. Soja, aloa vera, čaj iz Kine te drugi sastojci osnova su kod gotovo svih proizvoda.

Ova kompanija ništa ne skriva i svi sastojci nalaze se na deklaracijama proizvoda koje samo trebate proučiti i po potrebi posavjetovati se sa svojim liječnikom prije nego krenete sa konzumacijom ovog dodatka prehrani.

Herbalife i kronične bolesti

Herbalife proizvodi su namjenjeni kao dodatak prehrani za zdrav život i postupku mršavljenja, no nisu svemogući proizvodi koji vas mogu izliječiti od bolesti koje imate. No, kod nekih kroničnih bolesti se ne preporučuje uzimati ovaj dodatak prehrani jer bi mogao pogoršati postojeće zdravstveno stanje.

Kronične bolesti kod kojih se ne preporučuje uzimanje ovog dodatka prehrani su dijabetes, povišeni kolesterol i trigliceridi, te osobe s alergijama zbog moguće alergije na sastojak lijeka. Osobe koje kronično pate od dijabetes bolesti ionako uzimaju svoje lijekove kojima reguliraju raznu šećera u krvi i imaju svoj režim prehrane kojeg se moraju držati kako im se stanje ne bi pogoršalo, a uvođenje ovog dodatka prehrani im se nikako ne preporučuje osim ako se liječnik s time slaže.

Povišeni kolesterol i trigliceridi signaliziraju da je krvožilni sustav opterećen masnoćama u krvi i da se plak taloži u krvnim žilama, pa je savjet Herbalife proizvođača da prvo riješite povišeni kolesterol i trigliceride pa tek onda krenete sa proizvodima.

Herbalife ostala upozorenja

Postoje i određene situacije u kojima treba biti oprezan kada uzimate Herbalife proizvod, a prvenstveno je to da ne pretjerujete sa ovim proizvodima i da vam ovaj dodatak prehrani ne može biti jedni način prehrane. Ne zaboravite da je Herbalife dodatak prehrane, a ne zamjena za prehranu. Također pazite da prehranu koju konzumirate bude nutritivno bogata hranjivim tvarima kako ne bi doveli svoj organizam u neravnotežu i izazvali brojne zdravstvene probleme. To znači proučite koliki unos vitamina i minerala vam je potreban.

Prilikom konzumiranja ovog dodatka prehrani budite oprezni i s kofeinom, to ne znači da uopće ne smijete konzumirati kofein, već morate paziti da ne pretjerujete sa kofeinom i da dnevni unos kofeina ne smije biti veći od 400 mg. Trudnice i dojilje, te djeca ne bi trebali korisiti ove dodatke prehrani jer ti proizvodi nisu namijenjeni ovim skupinama koje su vrlo osjetljive, a tu pripadaju i starije osobe pa se radije savjetujte s liječnikom. Kao i kod svakog proizvoda i ovi proizvodi imaju deklaraciju s odjeljkom upozorenja pa ih pažljivo pročitajte i izbjegnite bilo kakve nepotrebne nuspojave.


Tagovi: